Blogul

Toată lumea poate economisi bani

Toată lumea poate economisi bani. Probabil că auzi această expresie de zeci sau sute de ori până acum, dar cumva ție îți este imposibil să mai rămâi cu bani de la o lună la alta. Ba chiar uneori te regăsești în situația în care trebuie să apelezi la diverse persoane, pentru a-ți putea achita dările la stat. Ei bine, atunci când te mai afli în situație de imposibilitate de plată, află că poți lua bani împrumut urgent fără acte 24h de la firme specializate, pe care le vei obține repede și fără mari bătăi de cap. Dar ar fi bine să ai totuși și tu ceva pus deoparte, ”pentru zile negre” cum spunem noi, românii.

Indiferent de situația financiară în care te afli, ține cont că absolut fiecare dintre noi poate să își întoarcă viața din punct de vedere monetar. Fie că ai deja strânsă o sumă considerabilă sau ești înglodat în datorii, tot ce trebuie să faci este să iei o decizie spre a-ți schimba situația în care te regăsești și să faci primul pas în acea direcție. Acesta este cel mai greu, dar și cel mai important. Odată făcut, vei vedea cum totul se va schimba și cum vei începe să acumulezi din ce în ce mai mulți bani.

În acest sens a fost creat și articolul pe care îl citești acum. Aici au fost trecute câteva sfaturi care odată urmate, te vor îndruma în direcția cea bună spre mai puține cheltuieli și agoniseli din ce în ce mai mari. Așa că citește în continuare.

Mută-ți conturile de la o bancă la alta. Fie că vorbim aici despre un credit, care poate fi refinanțat, pentru a obține dobânzi mai bune, ori despre cel de economii, care nu acumulează suficienți bani lunar. Interesează-te care este cel mai bun operator bancar din zona ta și mergi pe mâna lui.

Nu te mai uita la televizor. Oricum în ziua de astăzi nu prea mai ai timp și nici nu mai ai la ce să te uiți la TV. Peste tot lumea discută politică, ori se ceartă pe diverse motive, ori vorbesc despre sport sau despre concursurile care parcă au în fiecare sezon același scenariu. În felul acesta, nu doar că vei economisi abonamentul lunar la furnizorul de cablu, dar vei reduce și consumul de electricitate, precum și expunerea la reclame al căror rol este acela de a te împinge spre a cumpăra ceva.

Nu mai aduna atât de multe lucruri. Ba mai mult: vinde din ele. Și așa te plângi că ai apartamentul mic și nu mai ai loc nici să depozitezi un bold. Șifonierul este prea plin? Vinde hainele vechi, pe care nu le mai porți. Debaraua este și ea neîncăpătoare? Oferă spre vânzare acea pereche de rachete de tenis pe care le folosești o dată la trei ani. Vei câștiga spațiu, dar și sume frumușele de bani.

Fă-ți abonamente de client fidel la orice magazin posibil. Desigur, ai grijă ca acele abonamente să fie gratuite. Fă-ți o adresă de mail special dedicată acestui scop și abonează-te la fiecare magazin ce te interesează. Verifică-ți contul din când în când și află când sunt reduceri dedicate abonaților și vei beneficia de anumite scutiri de prețuri.

Fă tu singur cadourile, în loc să cumperi. Astfel, pe lângă economia financiară destul de mare pe care o vei face, persoanele ce vor primi cadouri de la tine vor fi uimite de creativitatea ta. Nu te teme dacă nu ești prea descurcăreț la partea artistică. Cei dragi vor fi încântați mai mult de gest și de faptul că te-ai gândit să le oferi ceva personal, făcut de tine și nu neapărat pentru obiectul respectiv.

Fă-ți o regulă de 30 de zile. Oricând vrei să faci o achiziție ceva mai importantă, precum un telefon mobil sau un nou laptop, după ce alegi modelul preferat, așteaptă cel puțin 30 de zile până când să îl achiziționezi, pentru a fi sigur că ai sau nu într-adevăr nevoie de articolul respectiv.

Creează-ți o listă înainte de a merge la cumpărături și ține-te de ea. Cel mai adesea, când intri într-un supermarket, vei avea tendința de a cheltui mult mai mult față de cât ți-ai propus. Acest fapt se datorează în special unei campanii de marketing foarte bine gândite și implementate de către magazin, care are ca singur scop acela de a te face pe tine să scoți mai mulți bani din buzunar. Așa că pentru a evita situația cheltuirilor inutile, fă-ți o listă de acasă cu obiectele de care ai nevoie și nu te abate de la ea.

Invită prietenii la tine în loc să ieșiți în oraș. Deja acum ai loc, din moment ce ai mai scăpat de lucruri, dacă ai urmat sfaturile de la punctul 3. Dacă nu, vezi care dintre amici dispune de mai mult spațiu și mergeți la el. În felul acesta nu vei mai plăti de trei ori prețul standard pentru o bere sau un chips și te vei putea bucura în continuare de o companie plăcută.

Repară hainele în loc să le arunci. Blugii tăi s-au agățat în ceva și sau rupt puțin? Ai purtat o pereche nouă de pantofi și ai ciupit puțin șoseta? Ce faci cu ele? Cel mai probabil le arunci, nu? Ei bine, acest obicei este unul destul de costisitor. Nu ne referim la a pune petece urâte și care să strice aspectul general al articolului vestimentar, dar dacă defectul se poate repara foarte repede, cu doar două puncte de sutură, de ce să nu o faci?

Nu cheltui prea mulți bani pe distracții. Da știm că trebuie ca din când în când să mai mergi și pe la un teatru ori un film, dar nu exagera cu astfel de ieșiri. Mai degrabă fă-ți un abonament la site-uri care oferă un număr nelimitat de filme în fiecare lună și stai acasă, economisind astfel bani.

Aceste sfaturi sunt doar o parte din schimbările pe care le poți face. Cu atitudinea potrivită și mintea axată pe economisirea banilor, cu siguranță te vei gândi singur și la alte variante care se mor mula mai bine pe stilul tău de trai.