Blogul

Și tu poți economisi bani, cu ajutorul nostru

Și tu poți economisi bani. De câte ori nu ai auzit această replică spusă din nou și din nou de toate persoanele din jurul tău? Cu precădere oamenii ceva mai norocoși, cu salarii frumușele sunt cei care îți țin tot felul de teorii potrivit cărora absolut orice persoană poate pune bani deoparte, indiferent cât de mic ar avea venitul. În schimb, acei indivizi nu știu exact cum este să trăiești de la un salariu la altul, sau cum este să fii nevoit să apelezi la prieteni pentru a-ți putea achita datoriile la stat.

Cu toate că recent ai descoperit destul de multe site-uri care vin cu oferte credit rapid fără cont bancar online și cu ajutorul cărora ai reușit să ieși din anumite situații limită, ar fi bine dacă ai putea totuși strânge ceva bani de la o lună la alta. Noi nu vrem să spunem ”se poate”, pentru că suntem convinși că vei ajunge singur la concluzia asta odată ce vei termina de citit articolul acesta. Așadar, în continuare vor fi enumerate câteva sfaturi utile tuturor celor ce doresc să facă anumite schimbări ce le vor aduce câteva beneficii materiale.

Fă-ți curat printre rafturi

Cu siguranță ai o mulțime de articole pe care nu le mai folosești care nu fac altceva decât să acumuleze praf, uitate de tine și de timp în vreun raft din sufragerie sau dormitor. Fie că vorbim despre rachete de tenis, o tabletă ceva mai veche ori un laptop cam prăpădit, toate aceste produse care doar ocupă spațiu în casa ta, pot fi valorificate prin vânzare, dovedindu-se probabil foarte utile anumitor persoane ceva mai ghinioniste ca tine, care nu au avut cum să își achiziționeze așa ceva până acum.

Bea numai apă

Dacă nu cumva ai niște rude pe la țară de unde să mai poți face rost de o sticlă de vin fără să plătești nimic pe ea, încearcă să te rezumi la apă. Pe lângă beneficiile ce țin de sănătate, vei economisi o mulțime de bani dacă renunți la a mai cumpăra apă minerală, sucuri, bere, vin și așa mai departe. Dacă te gândești, o sticlă de băutură carbogazoasă și o cutie de bere zilnic sunt 10 lei. Înmulțește cu zilele calendaristice și îți ies poate mai bine de 300 lei pe lună pe care îi pui deoparte.

Evită produsele de tip fast food

Nu doar că nu sunt sănătoase, dar aceste alimente vor costa destul de mult. Încearcă pe cât posibil să mănânci acasă. Pregătește-ți câte un sandvici sau două înainte de a pleca la muncă și mănâncă-le pe acelea când ești la job. Sau gătește pentru mai multe zile și ia-ți câte o porție de mâncare la serviciu într-o casoletă. Vei ajunge să cheltuiești chiar și cu 50 % mai puțini bani în fiecare zi, în felul acesta.

Lasă-te de fumat

Nu știm dacă te-ai uitat la știri în ultimii, să zicem 50 de ani, dar fumatul este foarte nociv și te poate ucide. Dar nu suntem aici să îți ținem lecții despre sănătate. Fumatul este un obicei scump spre foarte scump. Dacă te gândești, un fumător mediu, care ”pipează” 20 de țigarete pe zi, cheltuie mai mult de 500 lei pe lună doar pe țigări. Așadar, a renunța la fumat este foarte benefic pentru economiile tale.

Stinge lumina în casă

Atunci când ajungi de la muncă și te relaxezi uitându-te la televizor sau ascultând muzică, încearcă să o faci cu becul stins. Dacă totuși nu suporți ideea de a sta pe întuneric, schimbă becurile clasice cu unele economice, care vor consuma cu până la 50 % mai puțină energie decât variantele clasice. Chiar dacă prețul lor este mai mare, el se va amortiza în timp.

Schimbă cărțile, CD-urile sau DVD-urile cu altele noi

Ai câteva CD-uri cu muzică sau jocuri de PlayStation de care te-ai săturat și parcă ai încerca ceva diferit? Ei bine, nu cumpăra unele noi ci schimbă-le cu alți utilizatori care s-au săturat de ale lor. Există o mulțime de grupuri pe site-urile de socializare ce se ocupă fix cu astfel de switch-uri între diverse persoane, pe care le vei găsi ca fiind extrem de utile.

Montează-ți un termostat

Dacă ai o casă ce folosește o centrală proprie pentru încălzire, instalează-ți un termostat. Nu contează neapărat firma de la care îl cumperi, iar costul unui astfel de dispozitiv este adesea cuprins între 200 și 300 lei, cu tot cu instalare. Beneficiile, însă, vor fi unele destul de mari, cu reduceri de costuri de până la 25 sau 30 % în fiecare lună.

Achiziționează produse de calitate

Atunci când vrei să cumperi un aragaz, un frigider, un mixer și așa mai departe, mergi pe mâna unor firme cunoscute, care oferă garanții extinse și pe care te poți baza și că funcționează cum trebuie și că vor mai fi acolo în trei ani când poate ți se strică articolul cumpărat de la ei, pentru a se ocupa de repararea lui. Dacă alegi produse ieftine, de la firme necunoscute, de cele mai multe ori vei ajunge să cheltui mai mulți bani cu repararea și înlocuirea lor decât ai face-o dacă ai merge din start pe mâna unor produse calitative.

Curăță-ți filtrele de aer de la mașină

Studiile au arătat că printr-o curățare frecventă și constantă a filtrelor de aer vei ajunge să economisești bani. Astfel, mașinile care funcționează cu filtre curate consumă cu până la 7 % mai puțin carburant față de cele cu o întreținere mai puțin bună. Asta poate însemna că pui deoparte până la 300 lei la fiecare 10.000 km parcurși, doar făcând un obicei din a curăța acele elemente.

Nu mai folosi cardurile de credit

Printre obiceiurile tale se poate să se fi infiltrat și utilizarea unor carduri de credit chiar și atunci când nu ai bani. Pur și simplu faci o descoperire de cont, ce o achiți când și cum poți. Acest obicei este unul care nu este benefic, pentru că împrumuturile respective vin cu dobânzi uriașe, însemnând că pierzi bani la fiecare perioadă de plată depășită.

Iată zece sfaturi care nu îți vor schimba viața radical, dar care te vor ajuta să economisești sume destul de importante de bani, în fiecare lună. Pune-le în aplicare și te vei convinge singur că și tu poți strânge bani de la o lună la alta.