Blogul

Sfaturi despre cum să economisești bani

Recent ai început să te gândești din ce în ce mai serios să te așezi și tu la casa ta și să îți întemeiezi o familie. Te-ai săturat să tot plătești chirie unuia sau altuia, sau mai rău, să stai cu părinții. Așa că ai început să urmărești piața imobiliară, iar opțiunile din care să alegi sunt unele multiple.

Din păcate, pentru orice variantă de finanțare ipotecară la care te-ai putut gândi ai nevoie de o sumă de bani considerabilă de plătit în avans. Chiar dacă nu te poți plânge de salariu lunar, el fiind considerat de mulți apropiați drept unul bunicel, aproape în nici o lună nu ai reușit să economisești bani. Chiar din contră, atunci când se întrevedeau niște cheltuieli mai serioase, adesea apelai la un împrumut nebancar fără acte pe loc, de care te ajutai pentru a depăși momentul.

Articolul pe care ai început să îl citești a fost creat pentru a-ți oferi câteva sfaturi practice care odată aplicate, te vor ajuta să îți schimbi puțin obiceiurile în ceea ce privește cheltuielile și să pui deoparte sume destul de importante de bani, după fiecare salariu. Așa că citește în continuare.

Încearcă să faci o comparație între produsele comercializate în magazinele de lângă tine și alege-l pe cel care are prețurile cele mai mici. Adesea se poate întâmpla ca unul dintre ele să vină cu prețuri mai mici la produsele de curățenie, în vreme ce altul este mai avantajos în ceea ce privește articolele alimentare. Ține cont de lucrurile acestea și alege-l pe cel potrivit nevoilor tale de moment.

Fă tot ce poți în casă. Spre exemplu, vei economisi sume importante dacă vara îți vei lua două zile de concediu și vei merge împreună cu mama ta să luați câteva sute de kg de roșii din care să faceți pastă de tomate sau bulion, ce va fi utilizat tot timpul anului următor. Același lucru se aplică și în cazul zacuscăi, murăturilor și așa mai departe.

Evită să faci cumpărături când ești stresat. De mult ori avem tendința de a cheltui ceva mai mult în perioadele când nu ne simțim bine, fie pe îmbrăcăminte, ori pe mâncare, pentru că acest obicei ne dă o stare de bine. Așadar, încearcă în momentele mai dificile să lași cardul acasă.

Împărtășește-ți visele cu persoana iubită. Poate părea un sfat ceva cam ciudat, în special în acest articol dedicat economisirii finanțelor. Pare mai degrabă ceva ce ar apărea în reviste pentru cupluri. Dar dacă te gândești puțin, vei realiza faptul că prin a-i spune unei persoane speciale din viața ta ce dorești să realizezi, poți face ca visul tău să fie unul comun, iar trăgând amândoi înspre aceeași direcție și unindu-vă forțele materiale, va fi de două ori mai ușor să ajungeți la destinație.

Fă o verificare de întreținere tuturor dispozitivelor din casă. Desfundă scurgerea de la chiuvetă, curăță interiorul mașinii de spălat, șterge praful din unitatea centrală a PC-ului și așa mai departe. Toate aceste operațiuni, chiar dacă unele migăloase, vor oferi o durată de viață mai mare dispozitivelor, economisind banii necesari reparării sau înlocuirii lor.

Anulează abonamentele pe care nu le folosești. Așa că dacă ai un card la o sală de fitness, care se reînnoiește automat, cu toate că abia dacă treci pe acolo o dată pe lună, renunță la el, pentru că sunt bani irosiți.

Cumpără articole second-hand, atunci când poți. Absolut orice te interesează poți găsi la prețuri mult mai avantajoase decât dacă l-ai cumpăra nou. De la produse resigilate ale marilor branduri, la haine în magazine specializate pe mâna a doua, la toate vei putea economisi bani.

Ai grijă de sănătatea ta. Îmbracă-te corespunzător, evită zonele foarte aglomerate, în special în perioade cum este aceasta, cu cazuri noi de gripă la tot pasul. Spală-te pe mâini ori de câte ori intri în casă și evită, pe cât posibil, atunci când ești afară să îți duci mâinile la ochi, nas, gură. În felul acesta te vei proteja de viruși și bacterii. De ce este acest lucru important? Pentru că nu vei răci, iar toți banii pe care altfel i-ai cheltui pe medicamente îi vei putea pune deoparte.

Nu îți lăsa datele contului bancar salvate pe nici un cont online. Fraudele bancare online sunt din ce în ce mai răspândite, așa că ai mare grijă pe ce conturi salvezi detalii legate de informațiile tale bancare.

Fă cumpărăturile de sărbători imediat după trecerea zilelor respective. Spre exemplu, dacă de Crăciun tot stai acasă cu familia, nu cumpăra cadouri cu câteva săptămâni înainte, pentru că vei plăti destul de mult pe ele. Dacă mergi pe 27 sau 28 Decembrie prin magazine vei vedea că mare parte a produselor de sezon vor fi reduse extrem de mult, deoarece comercianții sunt conștienți că vremea lor s-a dus. Ei bine, poți beneficia pe îndelete de aceste reduceri.

Evită să mergi prin mall-uri. Acestea sunt gândite într-un singur scop – acela de a te face pe tine, cumpărătorul, să cheltui mai mult decât ai fi fost inițial dispus. În acest sens, sunt o mulțime de oameni extrem de bine pregătiți care fac tot felul de flyere sau bannere cu oferte, care mai de care mai atrăgătoare, iar odată ajuns în mall ispita va fi mult prea mare pentru a putea rezista fără să cumperi măcar ceva. Așa că cel mai indicat ar fi să eviți plimbarea prin astfel de locuri.

Aplică regula de 10 secunde. De fiecare dată când ești la cumpărături și iei un articol de pe raft, stai cu el în mână preț de zece secunde și decide-te dacă într-adevăr ai nevoie sau nu de produsul respectiv.

Ei bine, aplicând aceste 12 sfaturi ce au fost enunțate mai devreme vei putea economisi bani cu fiecare pont amintit aici. Chiar dacă luate individual fiecare punct în parte adună o sumă mică de bani, însumându-le pe toate vei obține economii de sute de lei în fiecare lună. Destul de bune, dacă ne întrebi pe noi.