Blogul

Sfaturi cu ajutorul cărora vei scădea cheltuielile casei și vei economisi bani

După cum deja știi, mare parte a cheltuielilor lunare sunt dedicate casei. Începând cu chirie sau ratele creditului pe care l-ai făcut pentru a-ți putea achiziționa proprietatea și continuând cu întreținerea, gazele, consumul de apă și de energie electrică, toate acestea reprezintă bani pe care trebuie să îi coți lunar din buzunar.

Dacă alte cheltuieli pot fi reduse, cele ce țin de proprietate sunt oarecum fixe și nu prea ai cum să le modifici? Sau poți? Ei bine, citind articolul acesta vei descoperi câteva metode simple, ieftine și destul de rapide cu ajutorul cărora vei reuși să economisești anumite sume de bani, mai mari sau mai mici, lunar. Așadar, citește în continuare pentru a afla despre ce este vorba.

Principalul scop al fiecărei persoane chibzuite este ca muncind să își poate obține o oarecare independență financiară. În acest sens, foarte mulți oameni încearcă de la o lună la alta să pună deoparte sume din ce în ce mai mari de bani, astfel asigurându-se că dacă ceva neprevăzut ar fi să se întâmple, să aibă o pernă de siguranță pe care să poată cădea.

Desigur, dacă ai vreodată nevoie neapărată de bani pentru a putea achita ratele lunare la bancă, poți oricând apela la site-uri care compară credit urgent online 2000 lei și prin intermediul lor să găsești cele mai avantajoase surse de împrumut. Dar este indicat să ai și tu ceva finanțe proprii la îndemână. Sfaturile ce urmează să fie enunțate te vor ajuta în acest sens.

Compară chiriile din zona ta și negociază cu proprietarul

Cam cât plătești chiria pe lună? 200 – 300 Euro? Cam care este prețul zonei în care trăiești? Nu vorbesc neapărat acum, când chiriile sunt destul de ridicate, însă în mod cert în câteva luni, bula imobiliară în care ne aflăm se va sparge din nou, iar prețurile vor scădea, așa cum s-a mai întâmplat în trecut. Fii sigur că ești în permanență la curent cu tot ce se întâmplă în lumea imobiliară, pentru a-ți putea negocia prețul cu care închiriezi apartamentul.

Refinanțează-ți ipoteca sau creditul ipotecar

Ți-ai luat o ipotecă pe proprietate pentru a-ți putea dezvolta afacerea sau ai făcut un credit ipotecar pentru a putea achiziționa un apartament? Ei bine, află că în ultimul timp s-au modificat destul de semnificativ condițiile și dobânzile la ipoteci, motiv pentru care poți apela la un consultat financiar care să îți recalculeze creditul, la o altă bancă față de cea de la care ai luat împrumutul inițial. În felul acesta, dacă ți se pare că cei de la competiție vin cu condiții ceva mai avantajoase, vei putea să îți refinanțezi creditul și poate astfel vei reuși să economisești câțiva zeci sau câteva sute de lei lunar.

Cheamă un expert pentru un audit energetic

Un pas foarte important în a-ți da seama dacă proprietatea ta este sau nu una avantajoasă din punct de vedere energetic este să chemi un evaluator care să îți analizeze casa sau apartamentul. În general un astfel de audit este gratuit sau te va costa foarte puțin, însă expertul poate veni cu o mulțime de soluții, ce se vor dovedi a fi extrem de ieftine și de benefice odată aplicate. Ține cont că orice investiție pe care o faci și care se amortizează între trei și cinci ani, va fi bine venită pe termen lung.

Izolează-ți proprietatea

Cu siguranță deja știi avantajele pe care le ai atunci când casa ta este izolată. Degeaba ai un sistem performant de control al temperaturii, fie că discutăm despre încălzirea ori răcirea locuinței, dacă aceasta pierde mare parte a aerului cald sau rece din cauză că nu este izolată termic. Iar aici nu ne referim numai la polistiren, ci și la geamuri care este bine să fie unele ce se închid foarte bine și prin care să nu pătrundă aerul de afară.

Gestionează foarte bine soarele

Așadar, în lunile ceva mai răcoroase, asigură-te că draperiile sunt în permanență, pe durata zilei ridicate, astfel încât razele solare să poată pătrundă în proprietate, pentru a o încălzi puțin. În timpul verii, se aplică fix opusul: geamurile trebuie permanent acoperite, dacă vrei ca aerul condiționat să aibă un randament maxim.

Folosește mai puțină apă

Instalează-ți capete de duș sau baterii la chiuvete care utilizează mai puțină apă. Acestea, prin intermediul unor reductoare, fac ca volumul de apă care trece prin ele să fie redus chiar și la jumătate față de modelele standard.

Redu cantitatea de detergent pe care o utilizezi

În prezent, detergentul și balsamul de rufe sunt mult mai concentrate față de cum erau acum 10 ani, iar în permanență rețetele se schimbă, pentru ca firmele să iasă pe piață cu produse tot mai bune, la prețuri mai accesibile. Tocmai de aceea, poți folosi mai puțin detergent decât ai face-o în mod normal, chiar și la jumătate, în special pentru haine care nu sunt foarte murdare. Vei observa că rezultatul spălării va fi identic, dar costurile ți se vor reduce substanțial.

Redu temperatura apei calde

Acest sfat se aplică în special persoanelor care posed centrale de apartament. De multe ori, avem tendința de a lăsa aproape de maximum temperatura apei calde, cu toate că atunci când ne facem duș o combinăm cu apă rece, pentru a o putea suporta și pentru a nu ne frige. Ei bine, dacă o setezi din start la 42-43 grade Celsius, nu vei mai avea nevoie nici să o amesteci cu apă rece, iar centrala va consuma cu până la 50 % mai puține gaze sau lemne pentru a încălzi apa.

Așadar, se poate ca la o primă vedere, sfaturile prezentate aici să nu pară mare lucru, însă aplicate, vei vedea că au rezultate. Chiar dacă economiile pe care le vei face la fiecare punct în parte nu vor fi mari, adunate, vei reuși ca în fiecare lună să pui deoparte câteva sute de lei în plus.