Împrumuturi rapide fără garanții


Companie Timp pentru a obține Rata dobânzii 0% Împrumut max Perioadă Luați un împrumut
24 de ore 1500 RON 35 zile
10 min 5000 RON 45 zile
1 de ore 1800 RON 5 luni
24 de ore 10000 RON 24 luni

Împrumuturile rapide fără garanții sunt cele care se acordă fără nici un fel de gaj. Cum este totuși posibil acest lucru și de unde știu firmele care le acordă că-și pot recupera banii?

În primul rând, aceste credite nu vin de la bănci, ele sunt oferite de instituții financiare nebancare (IFN) care au un statul legal foarte permisiv ce le dă voie să relaxeze condițiile de acordare și să renunțe chiar și la garanții.

imprumuturi rapide fara garantiiModelul lor de business este diferit de cel al unei bănci și se inspiră din piața financiară din Statele Unite. La americani există mai multe forme de finanțare fără garanții, de exemplu avansul până la salariu (payday loan) care este pur și simplu un credit pe termen scurt care va fi returnat din următoarea încasare salarială a clientului. Băncile de acolo acordă credite fără garanții foarte rapid și persoanelor care au un scor de credit ridicat, nu mai este nevoie de nici un gaj pentru că reputația este suficientă. Banca știe că un om cu un istoric de plată impecabil și finanțe solide îi va rambursa banii la timp.

Din păcate, băncile de la noi au rămas fidele schemei clasice de credit. În schimbul banilor pe care îi primește, clientul trebuie să ofere drept garanție băncii un bun de valoare care de obicei costă mult mai mult decât suma primită. În cazul în care clientul nu returnează banii la timp, gajul intră imediat în proprietatea băncii conform clauzei din contract. Pierderea acestui bun este un stres permanent pentru client și principalul motiv pentru care mulți preferă să apeleze la împrumuturi rapide nebancare fără garanții.

Există mai multe bunuri care pot fi puse gaj dar de cele mai multe ori este vorba de o locuință sau un autoturism. Procedura de evaluare este complicată și a dus la numeroase abuzuri. După ce mulți escroci au înșelat băncile și au luat sume mari de bani în schimbul unor active supra-evaluate, s-a ajuns în extrema opusă. Din precauție, valoarea gajului este stabilită azi într-un mod arbitrar și poate fi mult sub prețul de piață. Trebuie spus că instituțiile clasice de credit și-au relaxat totuși politica în ultimul timp și acordă acum și credite fără garanții, cum ar fi produsele de nevoi personale.

Împrumuturile rapide fără garanții au multe avantaje care le-au dus în topul preferințelor românilor, pe lângă faptul că nu este nevoie de un gaj. Lipsa garanției este unul dintre factorii care simplifică foarte mult procesul de aplicare, nu mai este nevoie de multe documente și nici de hârtii foarte greu de scos. Dacă analiza unui credit bancar poate dura luni de zile, produsele IFN se dau extrem de rapid și de regulă banii sunt deja transferați în contul tău în aceeași zi, fără timp pierdut la cozi sau altă bătaie de cap.

Este foarte importantă și flexibilitatea IFN. Împrumuturile rapide fără garanții nu au condiții fixe ci se mulează pe nevoile clientului. Îți construiești de fapt produsul pe care îl vrei, acesta va fi configurat special pentru tine dacă nu există deja. Confidențialitatea totală este garantată ca și siguranța datelor tale personale, iar clauzele sunt comunicate deschis, nu există pericolul unor capcane scrise cu literă mică în contract. Instituțiile nebancare nu fac verificări în baza de date a Biroului de Credit și consideră că orice persoană cinstită poate primi un împrumut. Nu te vor refuza nici măcar dacă nu ai putut plăti la timp în trecut și ești acum înregistrat ca rău platnic.

Împrumuturile rapide nebancare fără garanții sunt proiectate pentru a acoperi lipsa de bani pe termen scurt. Ele nu se potrivesc unor planuri mai ambițioase ci situațiilor neprevăzute cum ar fi o operație medicală sau defecțiuni bruște ale mașinii. Durata și dobânda sunt mici sau medii, de regulă de la 500 la 2000 de lei pe o perioadă de 2 până la 8 săptămâni. După cum spuneam mai sus, IFN-urile sunt foarte flexibile așa că există tot felul de posibilități: de la credite foarte scurte (o zi) sau foarte mici (100 RON) la unele cu valoare și durată mult mai mare.

imprumuturi rapide nebancare fara garantiiChiar dacă nu ai pus nici un bun personal ca gaj, este o idee proastă să ceri împrumuturi rapide fără garanții pe care nu-ți permiți să le returnezi la timp. Instituția nebancară te poate da în judecată și banii vor fi luați direct din conturile tale sau opriți din salariu. Mai bine îți faci un calcul solid ca să nu ajungi aici, vei pierde o grămadă de timp la proces, plus eventualele cheltuieli de judecată. Este recomandat să nu supraestimezi veniturile de care dispui și nici să nu ceri credite prea des ca să nu devii dependent de ele.

Pentru împrumuturi rapide nebancare fără garanții nu ai nevoie decât de actul de identitate și de venituri lunare cu caracter permanent. Nu există nici un fel de restricții legate de natura veniturilor, care nu trebuie neapărat să fie din sursele obișnuite cum ar fi salariu. Se acceptă orice, iată câteva exemple de venituri mai puțin convenționale: indemnizația de creștere a copilului, munca temporară, dividende, dobânzi sau drepturi de proprietate intelectuală. Este suficient un extras de cont pe care îl generezi instant online pentru a face dovada tuturor câștigurilor tale lunare.

Dobânda anuală a produselor nebancare poate fi mare dar asta nu contează aproape deloc. Tu nu ceri un credit pentru un an, contează deci doar costul pe perioada relativ scurtă a contractului. Nu te lua deci după dobândă (DAE) atunci când selectezi cele mai bune împrumuturi rapide fără garanții, singurul criteriu relevant este prețul total real, pe care îl afli folosind calculatorul de credit de pe site-ul IFN. Poți să continui procesul de aplicație tot în mediul online și să ceri bani chiar de la tine de acasă, fără nici un fel de hârtii. Dacă nu ai internet sau pur și simplu preferi alte metode, poți cere un credit personal sau prin telefon, SMS sau fax.