IFN credite pentru rau platnici


Companie Timp pentru a obține Rata dobânzii 0% Împrumut max Perioadă Luați un împrumut
24 de ore 1500 RON 35 zile
10 min 5000 RON 45 zile
1 de ore 1800 RON 5 luni
24 de ore 10000 RON 24 luni

Creditul IFN, cunoscut și sub denumirea de credit nebancar, și-a primit numele de la firmele care îl acordă. Acronimul IFN vine de la instituții financiare nebancare.

Acestea sunt societăți de credit autorizate de Banca Națională a României (BNR), care lucrează 100% legal dar numai pe o nișă foarte bine stabilită. Ele se ocupă numai cu împrumuturi rapide și nu au voie să deschidă conturi sau să efectueze nici un alt tip de operațiuni.

Creditele IFN pentru rău-platnici sunt deci împrumuturile care se pot obține de la aceste firme. Popularitatea lor a crescut exploziv în România în ultimii ani. Pentru că o IFN nu trebuie să respecte reguli foarte dure, procedura impusă clienților este simplificată la maxim și firma este liberă să experimenteze cu tot felul de facilități noi. Aceste credite fac azi o reală concurență sistemului bancar și probabil că tendința va continua și pe viitor. O IFN poate răspunde imediat ultimelor tendințe de pe piață pentru a se adapta cererii, iar produsele lor sunt perfecte pentru mediul foarte dinamic de azi.

ifn credite pentru rau platniciBNR și-a dorit ca produsele IFN să nu fie în competiție directă cu cele bancare, dar să le completeze pe acestea. De aceea, un credit IFN are de obicei o durată scurtă. În cazul unui credit bancar, ar fi absurd să rambursezi un împrumut într-o lună, după ce ai pierdut foarte mult timp ca să îl obții. Produsele nebancare se iau rapid și se pot rambursa la fel de repede, durata lor este de obicei de câteva săptămâni. IFN-urile fac însă totul pentru a veni în întâmpinarea nevoilor clienților, așa că există și firme care te împrumută pentru o zi sau un an.

Spre deosebire de bănci, instituțiile nebancare acordă finanțare numai în lei, nu și în valută. Valoarea creditelor IFN pentru rău-platnici este în general mică, de la 500 la 2000 de lei. Minimul pornește de la doar 100 RON dar există și firme dispuse să-ți dea sume destul de mari la nevoie.

Cât despre dobânzi, acestea pot fi foarte ridicate, fără un efect concret în buzunarul clientului. Nu te speria de o dobândă anuală efectivă (DAE) mare, este normal să fie așa. Perioada contractului este foarte scurtă, fără o DAE mai ridicată creditorul nu s-ar alege cu nimic.

Utilitatea IFN credite pentru rău-platnici este cea mai mare în situația în care ai avut vreodată restanțe la bănci. Fiecare restanțier este înregistrat pe o listă a instituției numite Biroul de Credit. În momentul în care soliciți un împrumut de la o bancă, funcționarul verifică această bază de date și îți respinge pe loc aplicația dacă numele tău figurează acolo. Din fericire, IFN nu fac astfel de verificări și nu te vor refuza indiferent de problemele mai vechi. Aceste firme știu că mulți oameni au ajuns restanțieri fără nici o vină și sunt dispuse să-ți acorde o nouă șansă.

Pentru că se obține repede, un credit IFN este perfect în orice situație în care ai nevoie de bani urgent. Din păcate, aceste situații sunt de obicei tot felul de probleme neprevăzute. Toți știm cât de mari sunt costurile unui tratament medical, al internării în spital sau a reparării mașinii după vreun accident nefericit. Pentru că restanțierii nu sunt refuzați, aceste credite pot fi utilizate pentru a stinge alte rate sau datorii. Nu uita că nu te împiedică nimeni să ceri unul și ca să te distrezi de banii respectivi, nu este nici o problemă dacă vrei să profiți de reducerile din magazine sau să pleci mai devreme în vacanță.

Avantajele acestui tip de credite sunt foarte evidente. Cel mai important este numărul mic de acte necesare, nu se cer dosare întregi de hârțoage și nici adeverință de salariu. Procedura este extrem de rapidă și durează cel mult o zi, mult mai puțin în cazul unui credit IFN online. Condițiile de acordare sunt foarte simple și nu se verifică istoricul fiscal, practic nici un client nu este refuzat. Nu este necesară nici o garanție și informațiile tale personale sunt în siguranță.

credit ifnUn alt avantaj important al creditelor IFN pentru rău-platnici este faptul că pot fi complet personalizate. O bancă te obligă să alegi unul dintre produsele lor fixe dar la IFN este posibil să configurezi exact creditul de care ai nevoie. Poți realiza în acest fel o economie mai mare decât pare la prima vedere, nu uita că plătești dobândă pentru fiecare leu și fiecare zi în plus.

Toate produsele nebancare sunt în esență credite de nevoi personale și au toate caracteristicile acestora. Ești liber să folosești banii așa cum crezi de cuviință și nimeni nu te va întreba ce vrei să faci cu ei, nu mai ai nevoie nici de documente justificative.

Condițiile de eligibilitate pentru un credit IFN au fost simplificate la maxim. Nu ai nevoie decât de un act de identitate valabil și de orice document care să arate că dispui de un venit minim în fiecare lună, indiferent din ce sursă. Desigur, mai trebuie să ai 18 ani împliniți și unele firme te vor refuza dacă ai o vârstă prea înaintată.

Ușurința cu care se obțin finanțările nebancare îți pot lăsa impresia că poți apela la ele oricând și în orice scop dar lucrurile nu stau chiar așa. Dacă iei prea multe credite, nu le vei putea rambursa. Vei ajunge la un moment dat în situația în care ai cu adevărat nevoie de bani pentru un caz de urgență, dar nu ți se mai acordă unul. Folosește calculatoarele de credit de pe site-ul fiecărei IFN ca să afli ratele pe care le vei avea de plătit.

Indiferent ce firmă alegi, creditele IFN pentru rău platnici se pot solicita foarte ușor. O poți face online, telefonic, prin fax, e-mail, SMS sau după o discuție cu un consultant la domiciliul tău sau la sediul firmei. Banii sunt transferați și devin disponibili în contul tău după numai câteva ore.