Blogul

Economisește în orice vacanță în străinătate ca și cum ai fi în vizită în țara natală!

Știm cu toții că vacanțele în străinătate pot reprezenta adevărate surse de cheltuire în mod rapid a economiilor destinate acestora, de aceea, atunci când știi cu exactitate ce ai de făcut, o mare parte din această sumă o să-ți rămână în buzunar (acolo unde ar trebui să le fie locul). De aceea, în cazul în care ai învățat să-ți gestionezi în mod corespunzător traseele din vacanță și să-ți însușești în mod corect diverse sfaturi și trucuri, atunci orice călătorie peste hotare se va transforma într-o plăcere, precum ai călători în propria țară. În plus, nu o să fie nevoie să apelezi la cele mai bune oferte de împrumut 2018 în România sau în oricare altă destinație turistică pentru simplul motiv că banii din buzunarul tău îți vor ajunge pentru a te bucura de cele mai bune momente în vacanța ta.

Economisește la greu, distrându-te în mod gratis sau aproape gratuit!

Fiecare destinație turistică îți oferă anumite puncte de atracție care, în mod sigur o să-ți scoată banii din buzunar într-un mod foarte rapid. Toate acele locuri care sunt vizitate în mod frecvent de către oameni îți vor stoarce banii din buzunar dacă nu găsești nu doar cea mai avantajoasă perioadă în care să le vizitezi, ci și cea mai benefică metodă prin care să cheltui cât mai puțin. În Spania, de exemplu, sunt foarte multe orașe care, în sine, reprezintă adevărate monumente de arhitectură, cultură și istorie, așa că, a le vizită pe toate într-un interval foarte scurt poate să-ți solicite foarte mult buzunarul. În astfel de destinații turistice, pentru a rămâne cu banii în buzunar, gândește-te că nu condițiile în care vei sta la hotel sau în altă parte (recomandabil, pentru a face super-economii sunt hostelurile și mici pensiuni), ci cât de mult pot vizita. De aceea, pentru a rămâne cu banii în buzunar, caută un loc de cazare ieftin (pentru că nu vei face decât să dormi acolo) și orientează-te către obiectivele pe care le ai de vizitat.

Mâncarea poate reprezenta o problemă financiară numai atunci când ți-ai propus să mănânci în localuri sofisticate, dar, atunci când vrei să faci economii și să cunoști mâncarea locală, trebuie să te orientezi către localurile specifice, de cartier, în care se poate mânca foarte bine și cu bani foarte puțini. Desigur, cea mai avantajoasă metodă este acea de a-ți cumpăra hrană din centrele comerciale mari (care sunt asemănătoare celor din România) sau din mall-uri, astfel încât banii cheltuiți să nu fie atât de mulți. Poți să fii avantajat, în astfel de condiții și de achiziționarea unui pachet care să includă demipensiune, ceea ce îți va oferi un oarecare confort mental, știind că nu trebuie să te gândești tot timpul cum să identifici cel mai bun și ieftin local în care să iei masa.

Vizitarea locurilor speciale dintr-un oraș îți poate oferi posibilitatea de a face economii atunci când achiziționezi acele carduri care acoperă o suită de astfel de obiective, la un preț cu foarte mult redus comparativ cu vizitarea acestora în mod individual. Desigur, trebuie să ții cont că toate acele obiective trebuie vizitate în aceeași zi, dar, pentru asta te-ai deplasat în acel oraș, nu? În plus, astfel de carduri speciale le permit vizitatorilor să se bucure și de alte avantaje suplimentare, precum reduceri la achiziționarea de suveniruri din acele locuri, așa că, profită la maxim de aceste facilități. Nu uita că, în orice mare oraș există o astfel de posibilitate de a te bucura de un plus de avantaje financiare, pentru că cei din afară știu cum să-și vând într-un mod profitabil atu-urile turistice.

Nu uita că multe dintre destinațiile cunoscute pot fi vizitate și în mod gratuit, în special atunci când sunt sărbătorite diverse evenimente, așa că, dacă chiar îți dorești cu adevărat să economisești, atunci trebuie să-ți alegi tocmai acele momente. În plus, foarte multe locații se pot vizită gratuit, fără să plătești niciun ban, așa cum sunt cele amplasate în exterior, ceea ce îți poate oferi un avantaj major în ceea ce privește economisirea (de exemplu, în Murano, Veneția, pe insula o să poți vizita orice obiectiv fără să plătești, chiar și micile fabrici în care se produce sticlă de Murano). Iar dacă îți dorești să rămâi cu mulți bani în buzunar, atunci nu trebuie decât să-ți programezi vizită în orice perioadă din extra-sezon, atunci când totul este liber și când, pe lângă faptul că vei economisi, vei putea să te bucuri cu adevărat de acele obiective fără să fii stânjenit/stânjenită de prezența unui număr foarte mare de vizitatori (în acest sens, Praga este un oraș care trebuie vizitat iarna, atunci când totul este aparte, nu sunt prea mulți vizitatori, iar prețurile sunt foarte scăzute).

În ceea ce privește suvenirurile, acestea pot cântări de foarte multe ori în ponderea bugetului alocat banilor destinați cheltuielilor dintr-o călătorie. Pentru a cheltui cât mai puțin, gândește-te că nu obiectele cu prețuri foarte mari îi vor mulțumi pe cei care așteaptă astfel de articole din călătoria ta, ci tocmai acele mici obiecte reprezentative, produse pe plan local și care, în general, nu costă foarte mult. Investește-ți banii într-un mod cât mai inteligent și nu cumpăra decât pentru cei care contează, iar în cazul în care este vorba despre colegii de la serviciu, poți opta pentru un produs care poate fi servit tuturor (de exemplu, cumpără la pachet rahat din Turcia, pentru că prețul este foarte ieftin la achiziționarea unei cantități mai mari).

Utilizează serviciile și aplicațiile care îți permit logarea în mod gratuit la rețele wireless ale hotelului sau ale diverselor puncte cu internet gratuit din respective locație turistică, pentru că în acest mod poți să beneficiezi de apel video și audio fără să plătești nimic (mai ales în acele destinații turistice în care prețurile de roaming sunt foarte ridicate). Fii inteligent/inteligentă atunci când călătorești, planifică-ți totul până la cele mai mici detalii și te vei bucura de o vacanță în care nu doar că nu o să cheltuiești foarte mult, ci o să ai parte de confort, relaxare și bucurii din plin, cu bani foarte puțini!