Blogul

Cum să-ți stăpânești situația financiară pentru a reuși să obții tot ceea ce îți dorești!

Cu toții ne dorim să deținem forța necesară din punct de vedere financiar pentru a schimba lumea, dacă este posibil. Cu toate acestea, pentru a ajunge în punctul cel mai important pe care și-l poate propune oricare muritor de rând – independența financiară- avem nevoie de disciplină, control și o concepție sănătoasă despre tot ceea ce înseamnă finanțele proprii. Așa cum se întâmplă cu împrumuturile 2018, acum când trebuie să accesezi numai acele credite care întrunesc maximul de condiții pentru a ne bucură de avantaje pe termen lung, așa trebuie să căutăm fiecare dintre noi să identificăm cele mai bune soluții pentru noi în ceea ce privește obținerea unei situații financiare deosebite. În acest caz, din momentul în care am preluat puterea asupra voinței noastre de a decide din punct de vedere financiar este timpul să învățăm să ne disciplinăm și să ne axat pe respectarea anumitor reguli atunci când ne-am propus să facem economii.

Ce trebuie să știu ca să pot să-mi stăpânesc situația financiară?

Mai înainte de toate trebuie să ne alegem un loc de muncă care să ne ofere nu doar un salariu care să ne permită să facem economii, dar și confort mental și plăcerea de a lucra. Contează foarte mult că locul de muncă să fie unul pe placul tău, la care să mergi cu drag în fiecare zi, iar în cazul în care va fi nevoie să-ți diversifici veniturile, să ți se ofere posibilitatea de a presta ore suplimentare. În plus, un astfel de loc de muncă trebuie să îți ofere și oportunitatea de a avansa, pentru că, pe măsură ce înaintăm în vechimea în muncă trebuie să avem și posibilitatea de a obține un salariu mai bun.

Educarea voinței este cel de-al doilea pas pe care trebuie să-l facem atunci când ne dorim să preluăm puterea asupra situației noastre financiare. În acest caz trebuie să eliminăm orice formă de cheltuiala care nu este necesară, utilă și nici nu prezintă avantaje pe termen lung. Da, chiar și viciile noastre trebuie eliminate, iar nu înlocuite sau substituite cu alte tabieturi sau forme mai ușoare din punct de vedere al consumului financiar. Începând cu țigări, cafea băută dimineață alături de colegii de la muncă la cafeneaua de la lângă birou, jocuri pe computer sau telefon, care ne costă bani și tot ceea ce reprezintă o cheltuiala inutilă pentru noi.

Trebuie să ne disciplinăm modul în care vom cheltui și mai apoi să ne stabilim o rutină în această privință. Pentru că numai așa o să putem să atingem obiectivele stabilite, ceea ce înseamnă că este timpul să devenim și mai duri cu noi și să eliminăm și acele cheltuieli ocazionale, precum ieșirile dese în oraș, la restaurant, etc. Trebuie să găsim alte modalități și alternative pentru a reuși în demersul nostru, ceea ce ne va ajuta pe termen lung în stabilirea unui comportament financiar corespunzător.

Educația financiară joacă un rol foarte important, de aceea, trebuie să depunem toate eforturile pentru a ajunge în punctul în care să ne însușim un stil de viață care să ne permită să avansăm pe calea adoptării unor metode financiare superioare. Este timpul să ne transformăm și să eliminăm orice formă de nesupunere financiară din viața noastră și să începem să gândim în mod analitic și orientat către identificarea celor mai utile soluții din punct de vedere financiar.

Într-un final, vom ajunge să ne fi însușit deja un comportament financiar corect, care ne va oferi șansă de a economisi o mare parte din acele cheltuieli inutile pe care le aveam înainte de a adopta acest model de economisire. În acest moment suntem gata pentru a ne fixă obiectivele pe care le vom urmări, iar abia atunci când le vom atinge și ne vom bucură de independența financiară, abia atunci o să putem să spunem că a reușit cu adevărat în ceea ce ne-am propus.

Dacă țin totul sub control în ceea ce privește finanțele, care sunt avantajele mele?

Cu siguranță că te gândești că toate acestea presupun o serie de renunțări din partea ta, iar rezultatele poate că nu vor fi la înălțimea eforturilor tale, pentru că, nu-i așa, nu ești un robot care rulează un program pe care îl respectă cu strictețe și care nu se abate de la rutina implementată. Desigur, înainte de a ne disciplină financiar am fost, suntem și vor rămâne oameni, dar, atât timp cât omul este perfectibil și poate să învețe să se disciplineze și să urmeze ordinele auto-impuse de ce să nu credem că ne putem elibera de orice povara financiară și să atingem independența financiară?

Avantajele de care ne vom bucură ulterior se încadrează în categoria celor care ne oferă posibilitatea de monitoriza cu atenție toate cheltuielile, de a limita ori de câte ori este nevoie acele cheltuieli care nu sunt folositoare, de a identifica cele mai bune opțiuni de economisire, de a analiză care sunt cele mai eficiente metode pentru a ne atinge obiectivele și de a obține, într-un final, independența financiară. Atunci când avem bani strânși, orice problemă are o rezolvare, în măsură în care rezolvarea acesteia depinde de factorul financiar; de aceea, orice lipsuri sau nevoi financiare dispar dacă ai adoptat în mod corect modelul stăpânirii situației financiare.

Este de la sine înțeles că oamenii se pot bucura de independența financiară numai în măsură în care sunt capabili să-și urmărească cu perseverență obiectivele auto-impuse și numai dacă au înțeles că această metodă le oferă maximul de avantaje pe termen lung. În lipsa unor astfel de obiective, dar și a voinței necesare, cei în cauza nu vor reuși să izbândească, ceea ce o să le aducă nu doar nesiguranță financiară, ci o expunere foarte ridicată în fața oricăror probleme financiare ar apărea în viitor. De aceea, pentru a te asigura în mod complet ai nevoie de disciplină financiară, pentru că numai așa o să ai parte de un nivel foarte ridicat de economisire, iar, într-un final, o să ai parte de ceea ce ne dorim cu toții și la ceea ce sperăm cu toții: independența financiară!