Blogul

Cum poți economisi bani când ești în vacanță

Visul oricărei persoane este să se plimbe. Cel mai probabil nu există vreun om pe care să îl întrebi dacă i-ar plăcea să viziteze și alte locuri în afară de orașul în care s-a născut și care să răspundă negativ. Este în firea noastră să fim curioși să vedem cum o duc alții, care a fost istoria lor, cum au construit anumite case, clădiri, parcuri și așa mai departe.

Din păcate, nu foarte multe persoane, cel puțin din anturajul tău, au parte de experiențele mult dorite. Desigur că pentru mare parte a lor principalul motiv este cel financiar, fie că vor să recunoască lucru acesta, ori nu. Văzând cum toată lumea din jur se plânge din cauza banilor insuficienți pentru a călători și că și-ar dori să câștige mai bine, astfel reușind să viziteze Olanda sau Germania, tu ai și încetat să visezi că vei putea pleca vreodată din țară.

Dar părerea ai avea dacă ți-aș zice că poți să vizitezi toate acele mari orașe vestice europene, fără să fii nevoit să cheltui niște sume incredibile de bani? Cu un salariu mediu pe economie te vei descurca mai mult decât decent.

”Dar cum să mergi în vacanță și să economisești și bani în același timp?”, poate că te întrebi? Ei bine, citește în continuare acest articol și vei găsi o mulțime de ponturi care te vor ajuta și învăța cum să nu cheltui prea mulți bani când vizitezi o țară străină.

Fă-ți rezervarea din timp. Acesta este probabil unul dintre cele mai importante sfaturi. Cu cât rezervi mai din timp un loc de cazare și biletul de avion, cu atât acestea vor avea un cost de achiziție mai mic. Dacă nu reușești să te descurci singur în alegerea transportului și a unei acomodări, există o mulțime de site-uri care fix cu asta se ocupă: să găsească cele mai bune combinații, astfel ca tu să te poți bucura de concedii cu preț redus.

Evită perioadele aglomerate. Una dintre cele mai mari greșeli pe care poți să le faci atunci când te gândești să pleci din țară în concediu este să alegi să mergi în timpul sezonului, fie el cel de vară ori de iarnă. În acele perioade, prețurile sunt chiar și cu 100 % mai mari. Așadar, alege să mergi în extrasezon, pentru a te putea bucura de reduceri mai mari. Și aici nu vorbim doar despre transport și cazare, care da, au o pondere mare în suma cheltuită, ci chiar și intrările la muzee sau alte puncte turistice vor avea taxe de intrare mai mari în perioada cea mai profitabilă a anului.

Încearcă să nu călătorești în week-end. Chiar dacă prețul cazării se poate să nu difere prea mult, vei câștiga în special la prețurile pe care le vei plăti odată ajuns la destinație. Multe muzee din țările europene au reduceri foarte mari de preț la bilete sau chiar gratuități pe care le oferă în timpul săptămânii, în vreme ce în week-end ar trebui probabil să cheltui câțiva Euro pe intrare.

Evită hotelurile de multe stele. Cel mai adesea, acestea chiar dacă ar avea reduceri, tot vor veni cu prețuri mari pe cameră. Încearcă să găsești hosteluri, care au mai multe paturi la comun sau chiar persoane care oferă serviciul de couchsurfing, prin intermediul căruia vei economisi foarte mulți bani pe fiecare noapte dormită.

Ai rude sau prieteni în străinătate? Ce ar fi să îi suni și să le faci o vizită? În felul acesta vei economisi și mai mulți bani pe cazare. Nu uita, totuși să iei o sticlă de vin sau un cadouaș frumos înainte de a ajunge la ei.

Beneficiază de oferte last minute. Chiar dacă în această situație este fix opusul a ceea ce s-a zis până acum, și în loc să faci rezervările din timp, va trebui să achiți totul în avans cu doar câteva zile înainte de plecare, ofertele last minute sunt unele destul de avantajoase, ce câteodată vor veni și cu reduceri de până la 60 sau chiar 70 %. Desigur, una din probleme este că se poate să ai nevoie de mai mulți bani decât ai apucat să strângi, iar totul trebuie achitat deodată, în avans. Așa că dacă te afli în situația în care să necesiți mai multe finanțe, poți intra pe site-uri care compară credit rapid fără acte online și să aplici acolo pentru un împrumut la firma pe care o consideri cea mai avantajoasă, cu ajutorul căruia să reușești să îți asiguri bugetul pentru un concediu de vis.

Evită să mănânci sau să bei în oraș. Restaurantele din țările vestice se pot dovedi a fi extrem de scumpe. Unele dintre ele solicită chiar o taxă de câțiva Euro doar pentru simplul fapt că te-ai așezat la masă. Ca să nu mai vorbim despre băutură, o sticlă de vin nefiind mai ieftină de 15 – 20 Euro. Cel mai bine mănâncă de buget, pentru că scopul vizitei este altul, acela de a vedea orașul, nu să îți cheltui toți banii pe o seară în oraș.

Distrează-te făcând lucruri gratuite, cum ar fi să te plimbi pe străzile pline de istorie ale orașului preferat, ori prin parcuri, care se vor dovedi a fi mult mai mari și mai îngrijite ca cele de acasă. Alătură-te grupurilor de turiști gratuite – mai toate orașele mari europene vor avea grupuri zilnice care vor oferi tururi ghidate prin cele mai importante zone istorice, pe gratis. Desigur, dacă vrei și îți place modul în care acei tineri și-au făcut temele, vei putea face donații către asociația pe care o reprezintă, însă nu te obligă nimeni să cheltui nici un ban în acest sens.

Așadar, urmărind aceste opt puncte care au fost enunțate aici, vei putea pleca fără nici un fel de problemă într-o excursie internațională cu banii asigurați de un salariu mediu sau de un mic împrumut de nevoi personale. Tot ce trebuie este să vrei, să te interesezi din timp și cu siguranță te vei descurca.