Credite rapide pentru restantieri


Companie Timp pentru a obține Rata dobânzii 0% Împrumut max Perioadă Luați un împrumut
24 de ore 1500 RON 35 zile
10 min 5000 RON 45 zile
1 de ore 1800 RON 5 luni
24 de ore 10000 RON 24 luni

Creditele rapide pentru restanțieri sunt produse financiare de tip nou care rezolvă două probleme dintr-o lovitură: se adresează și celor care au avut sau încă mai au restanțe la bănci și se acordă foarte rapid. Sună bine, nu-i așa?

Cum este totuși posibil acest lucru, oare nu cumva sunt clauze ascunse sau e vorba de vreo ilegalitate? Stai liniștit, nu este nici o păcăleală la mijloc, după ce citești articolul vei înțelege mecanismul acestor credite.

Să definim mai întâi ce este acela un restanțier. Este evident că termenul se referă la o persoană care nu și-a plătit ratele la timp, dar cum te afectează asta? Simplu, în momentul când ceri un credit bancar, consultantul îți verifică istoricul fiscal și-ți refuză cererea dacă ai avut probleme în trecut. Singura soluție pe care o ai este să apelezi la credite pentru rău-platnici.

De unde află banca despre restanțele tale? Sistemul bancar a înființat o bază de date specializată care se numește Biroul de Credit. Biroul este o firmă independentă care funcționează pe principiul reciprocității: orice instituție care raportează acolo date despre clienți are acces la datele de același tip trimise de ceilalți membri. În bazele de date sunt atât informații pozitive despre o anumită persoană cât și negative.

credite rapide pentru restantieriBiroul a fost fondat pentru că băncile nu schimbau informații între ele și în anii 90 erau posibile tot felul de escrocherii. Un client putea de exemplu să nu returneze un credit de la o bancă dar să ceară liniștit unul nou de la alta, nu era nevoie de credite rapide pentru restanțieri. Se practica pe scară largă supra-evaluarea garanțiilor sau garantarea mai multor credite cu o singură proprietate imobiliară. Baza de date comună a făcut imposibile multe astfel de abuzuri ale sistemului.

Nu există nici o lege care să oblige băncile să-i refuze pe cei care au avut restanțe și în anumite cazuri speciale aceștia pot primi un credit. Majoritatea produselor pentru rău-platnici sunt oferite însă de instituțiile financiare nebancare (IFN). O IFN este o firmă autorizată legal să acorde împrumuturi, cele mai multe cu valoare redusă, fără restul serviciilor din portofoliul unei bănci normale. Unele IFN sunt membre ale Biroului de Credit dar aleg să nu respingă nici un client pe baza informațiilor de acolo.

Practic, lipsa verificărilor face ca orice produs de la IFN să intre în categoria creditelor nebancare pentru restanțieri. Instituțiile nebancare sunt mult mai puțin reglementate decât băncile, ceea ce le permite să aibă oferte mult mai variate și să se adreseze unor categorii speciale de clienți. Restanțierii sunt o nișă unde băncile nu au acces dar o IFN nu are nici o problemă să lucreze cu ei. Nu este nimic ilegal la mijloc, pur și simplu aceste firme își asumă un risc mai mare pentru a avea un profit mai bun și o cotă de piață mai largă.

Din păcate, foarte mulți români au ajuns azi să aibă nevoie de credite rapide pentru restanțieri, din mai multe motive. Creditele doar cu buletinul care se acordau fără nici un fel de verificări în magazine înainte de 2007 sunt responsabile pentru un mare val de rău-platnici. Au urmat creditele imobiliare în franci elvețieni, care datorită modificării cursului valutar au pus mulți clienți în incapacitate de plată. În sfârșit, alți români au ajuns pe listele Biroului de Credit fără nici o vină pentru că au rămas pur și simplu fără job în perioada crizei sau salariul lor s-a diminuat considerabil și nu au mai putut suporta ratele.

Băncile au contribuit și ele la acest fenomen, pentru că au profitat de lipsa de educație financiară de la noi din țară pentru a impune diverse clauze abuzive. Singura soluție pentru cei păcăliți sunt creditele pentru rău-platnici. Din fericire, instituțiile nebancare acordă fiecărui client prezumția de nevinovăție și nu refuză finanțarea nici celor care au trecut prin așa ceva.

Puțini oameni mai reușesc azi să pună deoparte o rezervă pentru zile negre și sunt surprinși nepregătiți de diverse evenimente neplăcute. Situațiile în care poți avea nevoie urgent de niște bani în ziua de azi sunt numeroase, cele mai des întâlnite motive pentru care ceri un credit sunt internări, boli, tratamente, reparații sau plăți care nu mai pot fi amânate.

Sigur, un credit rapid pentru restanțieri este la fel de bun și în situații fericite, fie că este vorba de ziua unui prieten sau de o nuntă în familie. Poți să ceri bani și pentru a pleca într-o destinație exotică sau pur și simplu ca să te distrezi un week-end la mare. Faptul să nu se verifică situația ta fiscală este un mare avantaj, poți pur li simplu să iei un credit ca să rambursezi o datorie mai presantă.

Cred că ți-ai dat deja seama că nu pot fi condiții prea stricte de acordare a creditelor nebancare pentru restanțieri. De fapt, ai nevoie doar de un act de identitate valabil și de o sursă stabilă de venit. Nu are nici o importanță de unde vin banii tăi ci doar să poți demonstra în vreun fel câștigurile tale lunare, cu ajutorul unui extras de cont de exemplu. Orice fel de venit este eligibil, nu trebuie neapărat să fii angajat permanent cu forme legale. Singura condiție în plus este să ai minim 18 ani împliniți dar anumite firme au criterii de vârstă ceva mai restrictive.

Acceptând să ofere bani unor clienți care sunt considerați rău-platnici este un risc important pe care instituțiile nebancare și-l asumă. Este deci foarte normal ca dobânda să fie una mai mare. Poate ai văzut chiar titluri senzaționaliste de articole despre credite rapide pentru restanțieri cu costuri uriașe. Ce nu spun acele articole este că dobânda anuală efectivă (DAE) este una ridicată dar creditele se dau pe termen scurt, așa că în realitate costul este doar o mică parte din cel calculat pentru un an. Dacă nu depășești termenul de rambursare, n-ai de ce sa-ți faci griji.

Piața creditelor nebancare este foarte dinamică și apar frecvent firme noi, care încearcă să se impună prin portofolii inovative și să aducă cele mai moderne produse care au avut succes în străinătate. Multe dintre ele oferă credite pentru rău-platnici în condiții promoționale și poți obține primul împrumut fără nici un fel de dobândă. Aceste societăți încearcă să te facă să devii clientul lor și-ți vor oferi și mai târziu condiții preferențiale ca să te fidelizeze, îți recomandăm să profiți de aceste oferte. Mai ales în cazul în care nu ai mai luat niciodată un credit IFN, ele sunt introducerea perfectă în domeniu, fără nici un cost.

credite pentru rau platniciInstituțiile nebancare se specializează pe produse pe termen relativ scurt, durata contractului este de cele mai multe ori de aproximativ o lună de zile. Piața oferă însă și credite fulger de o zi sau unele pe o perioadă de până la un an. Orice împrumut poate fi rambursat anticipat, cu recalcularea dobânzii. Creditele rapide pentru restanțieri încep de la valori foarte mici, de numai 100 de lei. Majoritatea sunt între 500 și 1500 RON, există și oferte de valoare foarte mare însă acestea necesită garanții imobiliare și se acordă mai rar.

Procedura de aprobare a creditelor pentru rău-platnici este extrem de scurtă. Configurează mai întâi produsul pe care îl vrei, folosind simulatorul de credit pe care îl găsești pe pagina de internet a instituției nebancare. Nu mai trebuie decât să faci copii după cele două documente necesare și ești gata să faci aplicația. Nu ești obligat să te deplasezi la sediul unei IFN, pot veni ei la tine acasă. Creditul poate fi solicitat și prin telefon sau SMS dar cea mai facilă metodă rămâne cea online. Toate firmele mari au acum și aplicații mobile, așa că poți cere rapid finanțare din orice loc unde ai o conexiune la internet.

Nu te grăbi totuși să ceri credite rapide pentru restanțieri înainte să faci niște calcule realiste. Ai avut deja restanțe și știi bine ce se poate întâmpla dacă nu plătești, nu-ți dorești să treci din nou prin calvarul unei executări silite. Fă o estimare pesimistă a veniturilor de care dispui, mai bine să rămâi cu niște bani în plus decât să ajungi din nou restanțier. Nu uita, creditele nebancare au ajuns ultima ta soluție la greu. Dacă ajungi pe lista neagră și aici, nu te va mai împrumuta nimeni pentru că pur și simplu nu mai există alte opțiuni.

Un alt pericol mare este dependența de credite, un aspect studiat cu mare atenție de psihologii de azi. Unii oameni ajung să considere împrumuturile drept ceva normal și să nu mai poată trăi fără ele, începând permanent noi contracte. Acest lucru este practic imposibil în cazul creditelor bancare, pentru că acestea se acordă greu și o persoană care are deja prea multe datorii în derulare va fi refuzată. Produsele nebancare se obțin însă rapid și fără nici un fel de verificări. Nu uita că banii nu sunt ai tăi și plătești dobândă pentru fiecare zi în care te folosești de ei.