Credite pentru pensionari

Viața de după ce te-ai pensionat nu trebuie să fie una grea. Ne-am obișnuit ca mulți dintre pensionari să fie apăsați de lipsuri și de nevoi, însă situația s-a schimbat mult. Accesul la informație și accesarea fondurilor de pensii private sunt atuurile de care se bucură noile generații de pensionari. Dacă și tu te afli în această situație, trebuie să te gândești că perioada pensiei trebuie să fie una de relaxare după o viață de muncă. Poți pleca liniștit în vacanțe, fără să stai cu grijă că te sună cineva de la muncă, poți ieși cu cățeii și (sau) cu nepoții în parc, iar dacă ești o fire mai activă, îți poți practica hobby-ul preferat sau poți deschide o mică afacere. Banii pentru toate aceste lucruri n-ar trebui să fie o problemă, pensia este un venit constant, iar dacă banii nu-ți ajung, foarte multe instituții bancare sau nebancare oferă credite online pentru pensionari, care pot fi obținute fără mari bătăi de cap și fără hârtii și drumuri inutile. Totul se rezolvă din fața calculatorului, iar banii îți sunt virați în cont.

Deja foarte multe instituții financiare au pus la dispoziția clienților credite pentru pensionari, instrumente specifice pentru cei care au ieșit la pensie. În general, acestea iau forma creditelor de nevoi personale, cu o perioadă limitată. Plățile se efectuează la termen, iar condițiile de restituire sunt foarte lejere. Singura adeverință de venit cu care trebuie să vii pentru a obține un astfel de credit este talonul de pensie, prin care creditorul trebuie să se se asigure că ai un venit constant. Important de reținut că la aceste tipuri de credite nu se ține cont de scorul FICO, însă instituțiile iau în considerare vârsta solicitantului atunci când le acordă, aceasta fiind singura metodă de verificare a riscului utilizată si in functie de care va fi calculata rata dobanzii. De asemenea, multe instituții financiare nebancare oferă gratuit primul împrumut pe termen scurt și, de asemenea, au promoții periodice cu dobânzi atractive la creditele de nevoi personale pentru pensionari.

credite online pentru pensionariMajoritatea IFN-urilor oferă aceste credite online. În acest fel, timpul de așteptare pentru aprobarea finanțării va fi foarte scurt, variind între 10 minute și 24 de ore. Tot ceea ce trebuie să faci pentru a obține un împrumut pentru pensionari este să iei legătura cu instituția financiară care are cea mai bună ofertă pentru tine prin intermediul telefonului, al emailului sau a platformei dedicate pentru clienți și să le trimiți electronic o copie a buletinului și a talonului de pensie, pentru a dovedi că ai un venit constant. Fiind credite gândite special pentru categoria ta de vârstă, nu trebuie să ai venituri suplimentare sau venituri salariale. Creditul va fi aprobat în cea mai scurtă vreme iar tu te poți bucura de bani. Analiza dosarului de credit este gratuită, nemaifiind nevoie de garanții, de giranți sau coplătitori.

Înainte de a lua creditul, gândește-te bine dacă ai nevoie de acesta. Creditele accesate prea des sunt servicii scumpe și pot fi adevărate dureri de cap dacă nu sunt plătite la timp. Însă pot fi cele mai utile instrumente financiare prin care îți poți rezolva probleme urgente atunci când nu dispui de bani cash. Dacă, spre exemplu, mai ai câteva zile până la pensie dar ai nevoie să-i cumperi nepotului un cadou, poți apela la un credit pensionari. Banii astfel obținuți nu vor fi o povară și pot fi rambursați la timp. De asemenea, un astfel de credit te poate ajuta atunci când te îmbolnăvești și ai nevoie urgentă de medicamente și de un consult medical. Asigură-te că poți plăti la timp banii împrumutați și nu accesa astfel de credite pentru cheltuieli neesențiale sau iresponsabile, precum ar fi petrecerile, jocurile de noroc sau alcoolul. Evaluează-ți singur nevoile urgente și prioritizează cheltuielile. Majoritatea IFN-urilor recomandă să nu folosiți creditele de nevoi personale pentru a acoperi alte credite sau pentru a rezolva probleme financiare pe termen lung. În cazul în care ai probleme cu plata ratei, ia imediat legătura cu departamentul de relații cu clienții al instituției de la care ai împrumutat. Oamenii de acolo te vor ajuta să găsești soluții pentru problema ta și să stabiliți împreună un calendar de rambursare convenabil pentru ambele părți. Amânarea plăților nu este o soluție, peste rata care deja a rămas neachitată vor interveni și penalitățile, iar tu vei avea mai mult de plată.

Sumele pe care le poți împrumuta diferă de la creditor la creditor. În general, vei porni de la o sumă mai mică, de câteva sute de lei, până la un maximum de 100.000 de lei. Condițiile de rambursare precum și dobânzile și perioada de rambursare depind de suma împrumutată. Dacă un împrumut de 500 de lei îl poți lua pentru maximum 30 de zile, pe cel de 10000 de lei îl poți întinde pe o perioadă mai mare, de până la 44 de săptămâni. La fel, dobânzile vor scădea cu cât suma împrumutată este mai mare. Cele mai multe IFN-uri îți vor permite să plătești creditul anticipat fără a percepe comisioane sau alte penalități, în schimb îți vor lua penalități pentru întârzieri iar dobânda pentru următorul credit pe care îl vei face va fi mai mare.

Și în privința rambursării, majoritatea instituțiilor de credit sunt flexibile. Poți plăti oricând până la data scadentă fără penalități și comisioane ascunse. Metodele de plată sunt și ele variate, de la plata cu numerar la un ghișeu al IFN-ului de la care ai împrumutat, până la rambursarea cu ordin de plată, card bancar sau direct debit. Dacă beneficiezi de un serviciu de internet banking, poți face rambursarea din fața calculatorului de acasă sau de pe telefonul mobil, fără deplasări, fără stat la coadă și fără bătaie de cap.

Precum spuneam, veniturile din pensie pot fi completate foarte ușor dacă îți monetizezi hobby-ul. Sunt câteva profesii care oferă venituri stabile și după pensie. Dacă ești contabil autorizat, poți să ții contabilitatea câtorva firme, lucru care nu-ți ia mai mult de 3-4 ore pe zi. Dacă ești mecanic, poți efectua mici reparații, bineînțeles, contra cost, în curtea proprie. Însă aceste lucruri cer investiții. Un contabil, spre exemplu, va avea nevoie de un calculator legat la internet cu o conexiune stabilă și rapidă și un telefon mobil destinat exclusiv clienților. Mecanicul va avea nevoie de scule de calitate și de un garaj încălzit, dotat cu rampă sau elevator, nu este o opțiune să repari mașina trântit pe spate, la bătrânețe nu te mai miști ușor iar sănătatea ta e mai fragilă. Dacă nu ții la aceste lucruri, vei ajunge foarte curând să dai banii pe care-i faci din hobby-ul tău pe medicamente.

În cazul în care îți place să migălești, te poți apuca de făcut obiecte artizanale. Investiția inițială nu este una care să te împovăreze, însă rezultatele și satisfacția vor fi incredibile, atunci când constați că faci ceea ce îți place cu adevărat și îți mai vin și bani pe urma acesteia. Trebuie să îți cumperi un set de traforaj, care te va costa undeva la 200 de lei sau un aparat electric de traforaj care te costă aproximativ 500 de lei. Adaugă o minifreză electrică împreună cu toate accesoriile necesare (400 de lei) precum și un set de unelte de mână (șurubelnițe, patent, clește etc, toate la circa 150 de lei) și un set de pirogravat (100 de lei). Materia primă se rezumă la bucăți de lemn (pe care le poți aduna chiar de pe stradă sau le poți cumpăra din magazine de bricolaj la prețuri ieftine) și aracet sau alt adeziv pentru lemn. Așadar, te va costa aproximativ 1300 de lei pentru a te putea apuca de un hobby care să îți aducă bani, iar suma aceasta o poți obține de la IFN-urile care oferă împrumuturi pensionari. Nu e nevoie să ieși apoi cu aceste obiecte în piețe sau târguri pentru a le vinde (deși ai putea face asta atunci când primăria organizează târguri tradiționale, de Paște sau de Crăciun), ci ai putea să te orientezi spre online. Există platforme care pentru 3 euro pe lună îți pun la dispoziție un magazin online pe care să îți vinzi produsele.

imprumuturi pensionariSingura limită este doar imaginația ta. Poți accesa credite pt pensionari pentru a-ți deschide o mică afacere. Spre exemplu, dacă ai o casă la țară, îți poți deschide acolo un mic magazin general. Concurența n-o să fie prea mare iar profitul nu va întârzia să apară. Sunt trei aspecte la care trebuie să fii atent. Primul este deschiderea unei firme și obținerea autorizațiilor necesare de la autoritățile centrale și locale. Aceste proceduri te vor costa în jur de 400 de lei, în acești bani vor fi incluși și cei 200 de lei ce vor rămâne blocați în bancă, bani care reprezintă capitalul social. Vei mai avea nevoie de aprobări de la direcția sanitar-veterinară, de la Pompieri, de la Primărie și pentru amplasarea unei firme sau a unui panou. Dacă ai trecut de acest pas, urmează amenajarea spațiului, care trebuie făcut în trei compartimente: unul pentru vânzare, unul pentru depozitare și unul pentru personal. Vei avea nevoie de schemă de igienizare, contracte cu medicina muncii și avize pentru calificarea personalului (pentru vânzători), contract cu salubrizarea, cu un service pentru casa de marcat, cu o firmă de metrologie pentru cântar. De asemenea, paza trebuie asigurată cu personal propriu sau prin contract cu o firmă de pază. Va trebui să îți cumperi rafturi, vitrine, cântar, frigidere, tejghea, casă de marcat, recipiente, cam orice vezi într-un magazin. Toate aceste lucruri, desigur, te vor costa destui bani, însă fac parte din investiția inițială, pe care o poți amortiza într-un timp relativ scurt. Odată încheiat și acest pas, tot ceea ce trebuie să mai faci este să te ocupi de procurarea mărfii. Dacă pentru anumite lucruri trebuie să te deplasezi personal în angrouri, pentru alte mărfuri poți face contract cu producătorii sau cu distribuitorii autorizați pentru ca aceștia să-ți livreze produsele acolo unde ai nevoie. În plus, poți beneficia de ofertele pe care ți le pun aceștia la dispoziție: promoții, frigidere sau standuri pentru marfa proprie etc. Nu te axa nici pe o creștere rapidă, nici pe marfă exotică. Un magazin mic în mediul rural va vinde foarte bine marfă destinată necesităților imediate ale oamenilor: pâine, ulei, bere sau hârtie igienică. Pentru restul de cumpărături, foarte mulți preferă să meargă la oraș, de unde pot lua mai mult la prețuri mult mai mici.

Pensionarea reprezintă începutul relaxării. Așadar, e vremea să te bucuri de timpul pe care îl ai, iar cel mai bine poți face acest lucru călătorind. Alege-ți o destinație (sau chiar mai multe) pe care ți-ai dorit să o vezi toată viața, însă pe care nu ți-ai permis-o sau nu ai avut timp să o vizitezi. În această privință, vânează ofertele agențiilor de turism. Fie că vorbim de câteva zile la mare sau la munte sau de o cură la băi, stai cu ochii pe oferte pentru că sigur se poate ivi ceva ce îți poți permite. Fiindcă ai mult timp liber, poți opta pentru pachete de vacanță care să nu includă zile de week-end, acestea fiind în general mai scumpe. Alege pachetele care au cât mai multe opțiuni incluse, pentru a plăti cât mai puțin, fie că vorbim de transport, mese, ghid sau intrare la obiective turistice. Cu banii de pensie și ajutat de un mic împrumut pentru nevoi personale, poți merge să te relaxezi. Nu evita city break-urile, excursii de câteva zile destinate vizitării marilor orașe. O excursie la Roma, spre exemplu, te va costa 119 euro de persoană, cu două nopți de cazare și biletul de avion dus – întors incluse. La aceste oferte de obicei nu sunt incluse masa și accesul la obiectivele turistice, pentru acestea trebuie să îți rezervi din timp banii și disponibilitatea. Dacă vrei un sejur la Băile Felix, vei plăti 351 de euro pentru două persoane cu patru nopți de cazare la hotel de patru stele, mic dejun și cină, acces liber la spa și bilete de autocar dus – întors incluse.

Acestea fiind spuse, nu te sfii să accesezi credite online pentru pensionari. Ele sunt gândite special pentru a-ți asigura o siguranță financiară pentru a-ți duce la bun sfârșit proiectele, fără griji și fără bătăi de cap.