Credit fara dobanda

Creditele fără dobândă par a fi un vis frumos. În ciuda faptului că nu poți face nici un fel de investiție pe termen lung sau de valoare fără să apelezi la credite, dobânzile bancare la noi în țară sunt destul de mari. De altfel, primul lucru la care trebuie să te gândești atunci când vrei să iei un credit este dobânda, cât de mult vei plăti și cum îți va afecta rata lunară bugetul. Din acest motiv, este important să știi ce alternative ai la creditele clasice înainte de a aplica pentru unul. Astfel, vei afla despre creditul fără dobândă, care cu siguranță este mult mai atractiv decât cel cu dobândă variabilă sau foarte mare.

Un credit fără dobândă este un produs al instituțiilor financiare nebancare și poate fi luat de oricine major. Acesta are o rată fixă pe care o vei plăti într-o perioadă de timp, stabilită la semnarea actelor. Prin urmare, nu va trebui să stai ochii pe știri și nici să te sperii atunci când afli că s-a mărit ROBOR, pentru că nu îți influențează rata pe care trebuie să o plătești. Acesta este diferit de cardul de credit. Acești bani îi poți folosi pentru orice, nu numai pentru cumpărături. Ei îți sunt virați în cont și de acolo te privește ce faci cu ei. Însă un împrumut fără dobândă este tot un credit de consum. Prin urmare, va trebui să te încadrezi într-o limită relativ mică de bani dacă vrei să beneficiezi de un credit cu dobândă 0.

credit fara dobandaÎmprumutul fără dobândă poate fi de maxim 2000 de lei, în funcție de instituția pe care o alegi și trebuie rambursat într-o perioadă de maxim 45 d zile, deși majoritatea cer ca maximum ales să fie de 30 de zile. Vorbim, așadar, de un credit până la salariu sau microcredit. Dacă ai nevoie de bani urgent, contul tău este gol și mai ai câteva zile până la salariu, poți accesa fără griji un credit rapid fără dobândă. Astfel, îți vei rezolva problema și nici nu va trebui să îți faci griji în privința dobânzii. Este ca și cum ai lua un împrumut de la un prieten sau de la o rudă fără să strici relația. De altfel, dacă deschizi o relație cu o instituție nebancară, te poți bucura de oferte speciale. Ei nu oferă doar primul împrumut gratuit, ci se gândesc și la faptul că mereu vei avea nevoie de bani, deci periodic au oferte care te pot ajuta.

Pentru a lua un credit dobândă 0 trebuie să fii major și să ai o dovadă a venitului lunar. IFN-urile nu cred clienților să fie angajați cu contract pe perioadă nedeterminată. Aceștia au înțeles că piața muncii nu mai oferă normarea de altă dată și acceptă venituri din surse necunoscute, contracte de colaborare, cupoane de pensii sau drepturi de autor. Prin urmare, nu trebuie să te sperii de faptul că trebuie să atești venitul. Un extras de cont este îndeajuns pentru a evidenția faptul că primești bani de undeva și că îți poți plăti ratele.

Un avantaj foarte mare al acestui tip de credit este că poate fi obținut online. Nu trebuie să mergi la bancă și nici să stai la coadă. Actele le transmiți prin mail sau whatsup, iar contractul îl primești în format electronic. Este la îndemâna oricui să ceară un astfel de credit. Poți fi plecat de acasă, ți se poate strica mașina în drum, de altfel, astfel de mici probleme pot apărea oricând. Iar dacă ai un cont bancar deschis, vei primi banii aproape instant. Prin urmare, atunci când ai problemă urgentă pe care să o rezolvi cu bani, ia un împrumut rapid fără dobândă. Totuși, trebuie să te asiguri că poți returna suma împrumutată în perioada contractuală, deoarece dacă depășești timpul de rambursare vei plăti dobândă și penalizări.

Nici scorul de creditare, scoringul FICO, nu contează foarte mult în cazul acestor credite. Poți să iei un astfel de credit și în cazul în care ești în biroul de credite și ai început să plătești la timp ratele. După ce ai intrat în biroul de credite nu mai ești luat în considerare pentru un împrumut bancar timp de 2 ani, după ce te pui pe picioare. Ceea ce înseamnă că atunci când ai nevoie de o sumă de bani urgent, nu mai poți apela la banca cu care colaborezi. Totuși, îți pot veni în ajutorul instituțiile nebancare care au o politică mai relaxată față de rău platinici. Și având în vedere că un împrumut rapid fără dobândă este un microcredit, nu trebuie să îți faci griji în privința impactului acestuia pe termen lung asupra vieții tale. Este îndeajuns ca la următorul salariu să returnezi banii împrumutați și apoi îți poți vedea liniștit de viață.

Desigur, un credit online fără dobândă are și dezavantaje. În primul rând, nu poți împrumuta sume mari de bani. 2000 de lei este echivalentul a unui salariu mediu pe economie, ceea ce înseamnă că nu poți face investiții foarte mari cu acești bani. Poți, însă, rezolva o problemă urgentă. De asemenea, nu este obligatoriu să ceri maximul sumei oferite. Gândește-te la cât de mult câștigi și cât de mulți bani îți poți permite să dai din salariu pentru a acoperi acest credit. Chiar dacă trebuie plătit numai într-o lună, deci ai o perioadă scurtă și limitată în care vei face economii la sânge, este important să îl poți plăti. Prin urmare, nu cere un împrumut mai mare decât poți să rambursezi, chiar dacă ai nevoie de acea sumă de bani.

Un alt dezavantaj al acestui credit este perioada scurtă de rambursare. Aceste împrumuturi se mai numesc și credite până la salariu. Ceea ce înseamnă că le vei plăti atunci când îți vor intra banii pe card. Totuși, dacă iei salariul o dată pe lună, nu poți împărți în rate creditul. Dar dacă ai un venit flexibil, îți este mai ușor să echilibrezi bugetul. Totuși, dacă nu te îndatorezi excesiv, această perioadă scurtă de returnare a banilor nu este draconică. Dacă știi care este venitul tău net adevărat, banii care îți rămân în urma plății facturilor și a ratelor bancare, îți va fi mai ușor să te orientezi spre maximul sumei pe care îl poți plăti într-o lună. Astfel, nu vei cere mai multe decât poți rambursa.

Și faptul că doar primul credit este fără dobândă, poate fi considerat un minus. Totuși, având în vedere că sunt foarte multe instituții nebancare pe piață care oferă astfel de credite, poți să alegi varianta cea mai bună pentru tine. Sunt instituții care și pentru următoarele credite până la salariu nu îți cer dobândă. Totuși, având în vedere că ți se oferă primul credit gratuit, te încurajează să încerci serviciul. Acesta este un tip de credit pe care nu îl găsești în sistemul bancar. La bancă ți se impune întotdeauna o sumă minimă e care ești nevoit să o plătești pe o perioadă foarte lungă de timp. Însă, nu este indicat pentru bugetul tău să iei credite mai mari decât ai nevoie. Pentru urgențe poți lua întotdeauna un credit rapid fără dobândă.

La prima vedere IFN-urile folosesc primul credit fără dobândă pentru a atrage clienți. Totuși, trebuie să înțelegi că piața bancară și cea nebancară sunt complementare. Dacă băncile nu oferă împrumuturi mici de consum, IFN-urile fac acest lucru. Băncile cer dobândă pentru orice împrumut iar IFN-urile aleg ca pentru sumele mici rambursate foarte repede, să nu ceară nici un ban în plus. De altfel, instituțiile nebancare au produse pe care în sistemul bancar nu le găsești, iar acestea le fac foarte competitive. Încercă să nu asculți legendele urbane despre IFN-uri. Începând cu 2015 este sunt strict reglementate de stat. Ceea ce înseamnă că iau măsuri legale, la fel ca băncile. Însă și în cazul în care întârzii cu plata, poți cere o rescadențare, ceea ce înseamnă că îți va fi prelungită perioada de creditare.

primul credit gratuitDacă din diferite motive, nu poți să rambursezi suma totală până la data stabilită inițial, poți cere o rescadențare. Aceasta presupune prelungirea termenului de plată cu încă 15 zile în cazul unui credit fără dobândă. Dacă ceri acest lucru vei plăti o taxă sau dobânda aferentă pentru zilele rămase. Sau chiar amândouă la unele instituții. Trebuie să te informezi foarte bine înainte de a lua orice tip de credit, inclusiv unul fără dobândă. Dar, având în vedere că toate informațiile le găsești online, nu îți va fi foarte greu să afli ceea ce dorești despre produsele financiare existente pe piață.

Trebuie să iei în calcul și faptul că unele firme cer 0,001% dobândă pentru perioada de creditare, în ciuda faptului că ei susțin că este un credit cu dobândă 0. Informarea este cheia în aceste situații. Având în vedere că toate instituțiile financiare au informațiile pe site, este ușor să afli care sunt condițiile contractuale. Și în cazul în care nu vrei să iei momentan un credit fără dobândă, trebuie să verifice aceste informații și să îți alegi instituția care se potrivește nevoilor tale. Iar atunci când vei avea nevoie, vei ști exact unde să te duci. În situația în care ai ales un împrumut rapid fără dobândă care cere un adaos de 0,001%, trebuie să știi că acea dobândă face referire la DAE. Chiar dacă dobânda anuală efectivă pare mare, ea se calculează după cum îi spune numele, pe an. Ceea ce înseamnă că pentru un credit de 30 de zile împarți acel procent mare la 12 luni ale anului sau 365 de zile ale anului. Astfel, vei vedea cât vei plăti exact în plus.

Chiar dacă ai ales un astfel de împrumut, tot vei fi mai câștigat decât dacă iei un împrumut de nevoi personale de la bancă. Sistemul bancar are produse rigide care se bazează pe fidelizare. În sistemul instituțiilor financiare nebancare ofertele sunt atât de atractive încât clienții sunt mai deschiși să le încerce. Dacă ai nevoie de un împrumut la bancă, trebuie să mergi până acolo și să te mulțumești cu sumele mari pe care ți le dau ei. Este excelent dacă vrei să faci o investiție. Însă, dacă mai ai o săptămână până încasezi salariul și vrei bani pentru a supraviețui aceste zile, un credit pe 5 ani nu îți este de folos. Dar un credit online fără dobândă te poate ajuta să supraviețuiești până încasezi banii fără să te îndatorezi foarte mult. Prin urmare, și un împrumut care îți cere 0.001% dobândă este mai avantajos decât unul bancar care îți impune o sumă minimă pe care trebuie să o împrumuți la care plătești dobândă din prima lună.

Rambursarea anticipată este extraordinară. Dacă ai calculat greșit și încasezi salariul înainte de data scadentă a creditului sau îți intră în cont o primă pe care nu o așteptai, poți să rambursezi anticipat creditul. Acest lucru îți va îmbunătăți scorul de creditare și e va ajuta în viitor să iei credite mai mari. De asemenea, vei putea profita de oferte create special pentru tine în viitor. În plus, dacă ai o dobândă la credit, nu vei rambursa dobânda pentru perioada calculată inițial ci pentru cea în care ai avut de fapt creditul. În definitiv DAE include costurile de întreținere a împrumutului, ceea ce înseamnă că dacă închizi linia de creditare, nu mai există aceste costuri.

Și faptul că poți lua numai un singur împrumut fără dobândă la un anumit moment este un inconvenient. În cazul în care vrei mai mulți bani, trebuie să ceri o refinanțare, care presupune anumite costuri la cele mai multe instituții. Nu poți lua două credite fără dobândă în același timp de la o singură instituție. Trebuie să îl plătești pe cel curent pentru a cere un alt împrumut. Totuși, are și acest dezavantaj o explicație. Dacă te îndatorezi prea mult nu vei putea să îți respecți perioada de returnare a creditului, deci instituția va trebui să îți impună anumite penalități, ceea ce va face ca împrumutul să fie mai greu de rambursat. Prin urmare, faptul că nu poți lua mai multe credite pe termen scurt în aceeași perioadă de timp este o măsură de precauție.

Situații neplăcute pot apărea oricând. Și nu întotdeauna ești pregătit pentru ele. Exact pentru aceste momente au fost create creditele fără dobândă. Atunci când nu poți să mergi la mai multe bănci pentru a găsi un împrumut mic, când ai nevoie de câțiva bănuți, nu sume de mari, pentru a depăși un moment nefericit din punct de vedere financiar sau pur și simplu vrei să te motivezi să pui bani deoparte, un credit cu dobândă 0 te poate ajuta. Este rapid, nu implică drumuri și multe acte, iar banii îi ai aproape imediat în cont.

Un credit fără dobândă trebuie să îl iei numai atunci când ai absolută nevoie. Având în vedere că numai primul împrumut este gratuit, trebuie să ai mare grijă cum profiți de această oportunitate. Prin urmare, nu te hazarda. Vezi dacă fondul tău de urgență nu acoperă cheltuiala pe care vrei să o faci, gândește-te dacă chiar ai nevoie de acel produs și nu în ultimul rând, strânge cureaua până la capăt. Dacă vrei să iei acest credit pentru a cumpăra ceva neimportant, atunci nu ar trebui să îl iei. Dar dacă ai plecat în vacanță și ai rămas fără bani cu două zile înainte de a te întoarce acasă, este indicat să profiți de un astfel de împrumut.

Având în vedere că nu există vârsta maximă până la care să ceri un împrumut rapid fără dobândă, poți să aplici chiar dacă ești pensionar. Astfel, atunci când nepoții vin în vizită la tine și nu te anunță din timp, le poți face cadouri fără să te limitezi la bănuții care ți-au mai rămas în portofel până la cealaltă pensie. Chiar și atunci când ești programat pentru analize, ar trebui să iei un astfel de credit. Analizele performante nu sunt acoperite în întregime de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, ceea ce înseamnă că dacă vrei să vezi care este cauza durerilor tale trebuie să scoți bani din buzunar.

Vrei să scapi de aglomerația de Crăciun și de Paști dar bonusul de sfârșit de an îți intră la serbarea de iarnă? Ia un credit online fără dobândă pentru a face cumpărăturile înainte să primești salariul. Astfel, vei avea cadourile și mâncarea cumpărate înainte ca magazinele să se umple de oameni dar și înainte să apară scumpirile de sărbători. Poți să o vezi ca o investiție în timpul tău liber. Te împrumuți, returnezi aceeași sumă atunci când încasezi salariul sau bonusul și îți rezolvi problemele cu rapiditate. Astfel, înainte de Crăciun vei avea timp și pentru tine și te vei bucura cu sufletul ușor de sărbători pentru că până atunci îți vei fi plătit împrumutul.

Totuși, dacă ai tendința să cheltui toți banii de salariu imediat după ce i-ai primit la mall, atunci nu este indicat să iei un astfel de împrumut. Un stil de viață bazat pe consum pe care nu îl poți susține te va adânci în datorii. Simptomele acestui stil de viață sunt numeroase. Ai ajuns la plafonul maxim al cardului de credit și cheltui în mod constant minimul de plată returnat în cont? Nu îți plătești facturile la timp pentru că cheltui banii în alte locuri? Este mai important pentru tine să menții o etichetă a bunăstării decât să o trăiești? Te-au sunat cel puțin o dată cei de la bancă să te anunțe că trebuie să îți plătești ratele? Și unii prieteni nu îți mai răspund la telefon pentru că ai uitat să le returnezi împrumuturile? Te întrebi întotdeauna, când ești surprind de faptul că al tău cont este gol, unde îți sunt banii? Dacă ai răspuns afirmativ la cel puțin una dintre aceste întrebări, consumi mai mult decât produci, iar un împrumut nu te poate ajuta decât dacă vrei să îți schimbi stilul de viață.

imprumut fara dobandaChiar și oamenii foarte calculați pot avea nevoie urgentă de bani. Dacă ești plecat, iar fondul tău de urgență este sub saltea, atunci un credit fără dobândă este pentru tine. Poate copilul tău și-a amintit cu o zi înainte că te-a oferit voluntar să coci prăjituri pentru întreaga clasă. Un împrumut te va ajuta să cumperi prăjituri pentru cel puțin 30 de copii. Te-a inundat vecinul și reparațiile sunt mai scumpe decât te așteptai, atunci ia un credit. Chiar dacă ai un buget și încerci să economisești, nu înseamnă că ești pregătit pentru orice. Dar de la acest stil de viață ar trebui să înveți să fii flexibil și să accepți variantele care ți se oferă. Iar atunci când ai nevoie de bani urgent, ia primul credit fără dobândă. Astfel, nu îți vei îngreuna viața mai mult decât este necesar.

Dacă ești un om responsabil din punct de vedere financiar știi cât de important este să ai banii necesari la momentul potrivit. Iar credit dobândă 0 îți oferă această oportunitate fără drumuri și fără să alergi după acte. Te poți bucura de toate oportunitățile pe care le întâlnești dacă ești deschis la un astfel de împrumut. În definitiv, succesul financiar constă în faptul că știi când este cazul să te ajuți cu un credit rapid și când trebuie să strângi cureaua. Nu mai trebuie să îți fie frică de clauzele ascunse. Începând cu 2010 România a interzis aceste clauze. Prin urmare, dacă te informezi, citind documentația de pe site-ul instituției de la care vrei să iei împrumutul, vei ști tot ce trebuie despre condițiile pe care trebuie să le îndeplinești și ce responsabilități ai. Dar pentru simplificare, dacă împrumuți o anumită sumă de bani, cu oferta primul credit gratuit va trebui să înapoiezi în maxim 30 de zile aceeași sumă, fără costuri suplimentare.

Pentru că piața financiară este foarte competitivă, noile instituții financiare nebancare au învățat că trebuie să pună totul la dispoziția clientului. Prin urmare, pe lângă un împrumut fără dobândă vei primi serviciu cu clienții care stă la dispoziția ta, consiliere financiară și toată documentația la vedere. IFN-urile nu ascund clauzele contractuale pentru că au înțeles că transparența este foarte importantă, în special în era în care toată lumea are acces la informație. Iar dacă nu știi la serviciul cărei instituții să apelezi, folosește un calculator de credite care îți va arăta care sunt criteriile fiecărei de acordare a unui credit cu dobândă 0.