Card de credit

Despre carduri de credit sau de cumpărături cu siguranță ai auzit în ultimul timp. Se pare că toată lumea are un astfel de card de credit pe care îl folosesc atunci când rămân fără bani. De altfel, cardul de credit este indispensabil în zilele noastre pentru că îți pune mereu la dispoziție o sumă mare de bani, proporțională cu venitul tău. Vrei să pleci într-o excursie în afara țării și ai găsit bilete de avion la preț redus sau te-au anunțat prietenii că ieșiți în oraș cu toții dar tu ai rămas fără bani? Poți folosi cardul de credit pentru a plăti. Iar dacă returnezi banii între 30 și 45 de zile, nu vei plăti dobânda.

Cardul de credit este un împrumut bancar pe care îl iei pe perioadă nedeterminată și a cărui bani poți să îi folosești când vrei tu și pe ce vrei tu. În plus, parte din rata lunară pe care trebuie să o plătești îți este pusă la dispoziție, după ce este retrasă dobânda. Astfel, vei avea întotdeauna o sumă de bani la dispoziție, chiar și atunci când ești foarte aproape de limita maximă. Lunar, ești obligat să plătești un minim de plată care este proporțional cu suma cheltuită. O parte din acești bani sunt dobânda lunară iar restul îți vor rămâne în cont pentru a fi folosiți atunci când ai nevoie. Un card de credit îl poți folosi și pentru a extrage numerar dacă alegi produsul corect.

card de creditExistă mai multe tipuri de carduri credit. Poți lua un astfel de card de la o bancă sau carduri de credit nebancare. Te poți orienta spre un card de credit de pe care să poți retrage cash sau unul de cumpărături. Fiecare bancă are mai multe tipuri de carduri de credit. Pentru că fiecare are produsul propriu, limita maximă aprobată diferă, dobânda este variabilă de la produs la produs dar și avantajele acestora. Prin urmare, trebuie să fii foarte atent ca nu primești un alt tip de card de credit decât vrei tu. Cardurile de credit nebancare sunt puțin mai flexibile. Poți retrage numerar, poți face cumpărături în rate fără dobândă de la mai multe magazine și dobânda este mai relaxată.

Teoretic, există și o diferență între cardul de credit și cardul de cumpărături, deși băncile nu respectă întotdeauna această regulă. De pe cardul de credit poți extrage numerar de la orice bancomat și plătești dobânda de la momentul încasării banilor. De asemenea, poți plăti facturile folosind acest card. Iar cardul de cumpărături de obicei poți cumpăra lucruri. Cu alte cuvinte, de pe cardul de cumpărături nu poți extrage numerar, dar poți plăti la orice magazin cu el. Însă, băncile, de obicei oferă carduri credit cu numele de card de cumpărături pentru a crea o ofertă diversă. Mai există și cardurile de cumpărături cu care poți cumpăra numai de la un sigur magazin. De obicei acestea le poți încheia numai în cadrul magazinului respectiv și are numele magazinului. Acestea pot fi carduri de credit nebacare sau bancare. Trebuie să fii foarte atent, deoarece instituțiile financiare au contracte încheiate cu marile lanțuri de magazine și au oferte variate. Deci este important să cauți cel mai bun card de cumpărături pentru nevoile tale.

Toate cardurile de credit au o perioadă de garanție între 30 și 60 de zile, în funcție de produsul pe care îl alegi. Dacă returnezi suma cheltuită în această perioadă de grație, nu vei plăti dobânda. Însă, trebuie să ai grijă, deoarece această perioadă de grație se calculează de la 1 ale lunii sau 15 ale lunii, nu de la data la care ai făcut tu cumpărăturile. Dacă depășești această perioadă vei plăti dobândă. Nu același lucru se întâmplă și dacă ai cumpărat lucruri cu dobândă zero. În acel caz la ratele lunare nu va fi percepută dobânda. De exemplu, dacă cumperi o mașină de spălat de la un magazin partener cu instituția unde au făcut cardul și oferă rate fără dobândă, atunci vei plăti o fracție din prețul acesteia lunar. Dar dacă aceeași mașină de spălat ai cumpărat-o de la un retailer care nu are o astfel de ofertă vei plăti lunar o fracție din prețul acesteia plus dobânda, dacă nu returnezi întregea sumă în 30 sau 45 de zile, în funcție de contract. Iar în cazul în care pe lângă mașina de spălat cumpărată cu dobândă zero, ai mai făcut câteva cumpărături de la supermarket, vei plăti rata de la mașina de spălat fără dobândă, iar pentru la celelalte cumpărături, dacă nu respecți perioada de grație, vei plăti dobânda aferentă.

Înainte de a lua un card de credit trebuie să te gândești la nevoile pe care acesta ți le va satisface. Ești student și primești bani rar sau nu au un venit stabil sau vrei să îți renovezi casa? Ai nevoie de bani cash urgent? Sau vrei să știi că ai bani la dispoziție în cazul în care ieși la cumpărături sau să ai o rezervă în cazul în care pleci undeva? Având în vedere că sunt foarte multe produse pe piața financiară, trebuie să știi înainte ce nevoi ai. Aplici degeaba pentru un card de cumpărături clasic, dacă tu vei să retragi numerar. Dacă tot nu îți este clar ce card ar trebui să alegi, folosește un calculator credit online pentru a vedea care sunt condițiile fiecărui produs în parte.

Pentru a lua un card de credit bancar trebuie să fii major, să ai un loc de muncă cu un contract de muncă încheiat pe minimum 6 luni și să fii client bancar, eventual al acelei bănci. Instituțiile care oferă carduri de credit nebacare sunt mai relaxate. Tot trebuie ai o vârstă de peste 18 ani și în unele cazuri 21. Dar dovada venitului nu este la fel de restrictivă. Ceea ce înseamnă că poți aplica pentru un card de credit și atunci când lucrezi fără contract de muncă, sau venitul tău nu este regulat, deși este suficient de mare ca să te poți susține. De asemenea, nu este nevoie să ai deja o relație contractuală cu instituția respectivă pentru a putea lua un card de credit.

Ca să alegi instituția de la care vei lua cardul de credit tot un calculator credit online te poate ajuta. Acesta îți va arăta ce dobândă ai la fiecare, cum se calculează minimul de plată lunar și ce beneficii are fiecare card. În funcție de ce nevoi ai, poți alege un card de credit online rapid sau să mergi la bancă să vorbești cu oamenii de la ghișeu. Dacă băncile se bazează pe faptul că ești dispus să îți pierzi timpul mergând de la ghișeu la ghișeu, IFN-urile înțeleg că timpul costă, prin urmare, au toate informațiile online pe site-ul lor. De asemenea, poți cere ca acest card să îți vină acasă completând doar un formular. Prin urmare, dacă nu dorești să te lovești de cozi și personal indispus, poți alege oricând să lucrezi cu o instituție nebancară.

Având în vedere că un card de credit poate fi folosit pentru orice, motivele care stau la baza folosirii acestuia sunt foarte personale. Dar în general, atunci când anticipezi că vei cheltui mai mulți bani decât de obicei, este indicat să aplici pentru carduri credit. Spre exemplu, dacă vrei să renovezi, un astfel de card te ajută foarte mult. Iar dacă vrei să pleci în vacanță, este bine să îl ai în portofel pentru a nu sta cu frică că vei rămâne fără bani acolo unde ești. Este indicat să alegi un card de credit și nu unul de cumpărături, indiferent de situația în acre ești, deoarece îl poți folosi în mai multe locuri. În plus, chiar și după ce ai făcut cumpărăturile necesare, poate ai nevoie de bani și în alte situații. Prin urmare, este important să privești lucrurile în perspectivă, pentru a nu-ți umple portofelul de carduri de credit pentru fiecare situație.

Și în cazul în care nu ai un venit regulat, este indicat să aplici pentru un card de credit online rapid. Este indicat să fii foarte atent cu banii atunci când nu ai un venit regulat. Ai nevoie de un buget care să aibă la bază suma minimă pe care o câștigi. De asemenea, trebuie să ai mereu un fond de urgență și unul de economii disponibil. Însă, nu întotdeauna acestea sunt îndeajuns. Iar din când în când trebuie să te răsfeți. Un card de credit te ajută supraviețuiești până vei încasa următorii bani dar și să investești în tine atunci când este nevoie.

De altfel, orice situație financiară neplăcută poate fi depășită cu ajutorul cardului de credit. În definitiv acesta îți pune la dispoziție o sumă de bani pe care să o folosești așa cum crezi tu de cuviință. Oricând poate apărea o situație neprevăzută care să îți ceară bani. Poate copilul tău a uitat că s-a oferit să faci prăjituri pentru toată clasa sau ți s-a stricat mașina de spălat. Poate trebuie să faci un drum neprevăzut sau te îmbolnăvești și trebuie să cumperi medicamente mai scumpe decât calculaseși. Pentru toate astfel de situații, poți folosi cardul de credit.

card de credit online rapid

Dar oricare ar fi motivațiile pentru care aplici pentru un card de credit, trebuie să ai grijă cum folosești acei bani. De câte ori folosești cardul de credit, cumperi cu bani împrumutați la care uneori trebuie să plătești dobândă. Prin urmare, trebuie să înveți că cheltui banii responsabil, chiar dacă nu ai o situație financiară precară. Având în vedere că o parte din minimul de plată îți este pus la dispoziție în fiecare lună ai tendința să cheltui din ce în ce mai mult, îndatorându-te excesiv. Cardul de credit ar trebui folosit numai atunci când ai urgentă nevoie de ceva, când trebuie să înlocuiești neapărat un produs sau când ai rămas fără bani în contul tău bancar.

Cardul de credit îți influențează scorul de creditare (FICO) pentru că este un împrumut. Dacă știi că urmează să iei un împrumut pentru o investiție, este indicat să păstrezi cel puțin 20% din suma împrumutată pe card. De asemenea, trebuie să plătești cu religiozitate minimul de plată, deoarece este considerat o rată. Dacă vrei să îți îmbunătățești scorul FICO plătește în fiecare lună mai mult decât minimul de plată și încearcă să folosești din ce în ce mai rar acest card. Rambursarea anticipată a dumei împrumutate nu se face cu costuri suplimentare, iar acești bani sunt puși la dispoziția ta. E ca și cum ți-ai alimenta cardul de debit. Nu închide cardul după ce rambursezi întreaga sumă. Creditele în curs îți influențează pozitiv scorul de creditare. Chiar și dacă ai mai multe carduri credit trebuie să le ții deschise cât mai mult posibil.

Pentru a aplica pentru un card de credit trebuie să intri în contact cu instituția care oferă astfel de servicii. Iar dacă nu vrei să faci multe drumuri, poți opta pentru un card de credit online rapid. IFN-urile au oferte mai generoase. Pe lângă faptul că nu te obligă să ai un contract de muncă pe perioadă nedeterminată și acceptă contracte de colaborare sau contracte de drepturi de autor, suma pusă la dispoziție este mai mare și în cele mai multe cazuri dobânda este mai mică. De asemenea, cardurile de credit nebancare pot fi folosite la mai mulți retaileri cu dobândă zero. Un calculator credit online îți va arăta toate acest lucruri. Totuși, oricât de mare este suma maximă oferită, ar trebui întotdeauna să îți lași o rezervă pentru situațiile de urgență.

Cardurile de credit sunt o alternativă mai practică la împrumuturi. Îți pun mereu la dispoziție o sumă de bani pe care o poți folosi oricând și oriunde. Dar pe lângă mobilitate, aceste carduri mai au un avantaj notabil: poți cumpăra în rate fără dobândă de la magazinele partenere. Prin urmare, dacă vrei să ai un fond de rezervă în eventualitatea în acre se întâmplă ceva sau să ai niște bani la îndemână atunci când ieși la cumpărături trebuie să aplici pentru un card de credit. În plus, având în vedere că suma rambursată îți este pusă la dispoziție, vei avea mereu acest colac de salvare.