Blogul

Când este timpul să îţi schimbi job-ul?

Pe vremuri un angajat stătea la acelaşi loc de muncă de când se angaja prima dată până la pensie. În zilele noastre, lucrurile s-au schimbat şi tinerii caută mereu oportunităţi mai bune. Există câteva avantaje dacă rămâi mulţi ani la acelaşi angajator, însă de cele mai multe ori te confrunţi cu lipsuri care nu pot fi acoperite de atmosfera veselă sau programul de lucru flexibil. În cele mai multe cazuri, salariu este primul lucru care te motivează să părăseşti actualul loc de muncă în favoarea unuia mai bine plătit. Însă, chiar dacă te mulţumeşte salariul sunt şi alte motive care ar trebui să te împingă de la spate să îţi cauţi un alt job.

De foarte multe ori companiile nu apreciază valoarea angajatului într-un colectiv. În cazul în care nu eşti promovat la timp deşi ai participat la proiecte în plus, chiar dacă nu au fost plătite în totalitate, ai depus orele suplimentare şi te-ai implicat mai mult decât era cazul pentru poziţia pe care o ocupai, ar trebui să te gândeşti la o schimbare de loc de muncă. De asemenea, dacă eşti trimis să faci cafea sau să cumperi prânzul deşi nu este stipulat acest lucru în contract în loc să ţi se dea responsabilităţi reale, ar fi indicat să părăseşti acea companie.

Şi volumul de lucru este un indicativ al felului în care îţi este apreciat efortul. De multe ori, atunci când ne angajăm într-un loc trecem printr-o perioadă de lună de miere în care toată lumea se poartă frumos cu noi, iar noi, la rândul nostru, acceptăm orice provocare. Dar de multe ori, pe termen lung, munca în plus devine nu numai obositoare, dar dacă nu este apreciată, ajunge să fie o sursă de pentru apatie şi apoi depresie. Dacă în mod constant eşti obligat să îţi aduci munca acasă, atunci ar trebui să te reorientezi pentru un job care este mai bine definit.

Mediul de lucru este un alt motiv pentru care mulţi părăsesc locul de muncă. Fie că şefii întreţin un mediu agresiv, fie că problemele cu colegii nu sunt mediate şi ele stagnează sau chiar se ajunge la conflicte, ar trebui să ştii că nu eşti obligat să faci parte dintr-un astfel de colectiv. De foarte multe ori superiorii întrețin conflicte de muncă pentru a-i distrage pe angajați de la probleme reale. Iar pentru că nu au cunoștințe reale de management, aceștia trec cu vederea conflictele pentru a nu își strica imaginea sau pur și simplu nu le pasă. Nerezolvarea conflictelor ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru stabilitatea locului de muncă.

Nivelurile de mulțumire și fericire ar trebui să fie cele mai importante criterii după care alegi un loc de muncă. În momentul în care nu ești motivat suficient și calitatea muncii are de suferit, este momentul să îți cauți un alt job. Avantajul este că trecând prin mai multe instituții, poți acumula mai multă experiență decât colegii tăi care rămân fideli unui singur angajator și vei fi putea fi promovat cu ușurință după un timp.