Împrumut rapid


Companie Timp pentru a obține Rata dobânzii 0% Împrumut max Perioadă Luați un împrumut
24 de ore 1500 RON 35 zile
10 min 5000 RON 45 zile
1 de ore 1800 RON 5 luni
24 de ore 10000 RON 24 luni

Ce faci atunci când ai nevoie urgentă de bani? Îți suni prietenii și familia, dar s-ar putea să nu aibă suma necesară la dispoziție sau pur și simplu să nu dorească să îți dea acei bani de frică că s-ar putea care relația să se strice. Singura ta variantă este să cauți un credit instant. În ultimul timp au apărut oferte pe piața bancară din ce în ce mai competitive care avantajează clientul. Ceea ce înseamnă că dacă ai nevoie urgentă de bani și accesezi un credit online nu te vei confrunta cu situații neplăcute. A trecut vremea scrisului mic pe contract și a clauzelor care nu sunt menționate de la început. Acum totul este rapid, clar și foarte ușor de accesat.

imprumut nebancar urgentÎmprumuturile rapide au câștigat foarte multă popularitate în ultimul timp datorită faptului că din ce în ce mai mulți oameni nu vor să își piardă timpul alergând din bancă în bancă pentru a găsi cel mai bun credit. În plus, având în vedere că trăim în epoca vitezei, oamenii caută rezolvări rapide. Atunci când ești într-o situație dificilă și ai nevoie urgentă de bani nu poți să stai la ghișeul băncii ore întregi doar pentru a cere un împrumut. Acordare acestuia este cu totul altă poveste care are la bază tot timpul pierdut așteptând. Acum, poți lua un credit online din fața calculatorului personal fără să fii nevoit să ieși din casă sau să părăsești stațiunea unde îți faci concediul. De altfel, mobilitatea este unul dintre principalele avantaje pentru aceste împrumuturi pe loc. Poți lua un împrumut oriunde ai fi, oricând.

O altă caracteristică importantă pentru creditele rapide este transparența, cel puțin în cazul împrumuturilor nebancare. Pentru fiecare tip de împrumut există online calculatoare de credite. Ceea ce înseamnă că ești informat încă dinainte de a aplica pentru un credit cât de mare este dobânda și cât va fi rata lunară. De asemenea, având în vedere că Banca Națională a obligat IFN-urile să aibă contracte transparente, majoritatea au publicat informațiile de creditare online. Prin urmare, dacă răspunzi la un anunț de tipul ofer împrumut rapid vei găsi toate datele despre acesta pe site-ul firmei de la care ceri creditul.

Ce este un împrumut rapid?

După cum îi spune și numele, este un produs financiar care se acordă după o procedură accelerată și reprezintă un ajutor neprețuit în multe situații. Poate că ai auzit și tu câte ceva despre marile beneficii ale acestor credite ți ai vrea să afli mai mult, acest text te ajută cu toate informațiile necesare.

Împrumutul rapid este un credit pe care îl poți lua de la instituțiile nebancare. Sumele nu sunt suficient de mari încât să acopere valoarea unui avans pentru un credit imobiliar, dar poți să aplici pentru un astfel de împrumut atunci când rămâi fără fonduri în vacanță sau dacă ai cheltuit toți banii și mai ai câteva zile până la salariu. Aceste credite în lei 24h sunt foarte rapide, primești banii aproape instant după ce ai completat toate cele necesare. De asemenea, sunt și foarte ușor de obținut. Și dacă ești în biroul de cre4dite poți aplica pentru un astfel de împrumut, deoarece IFN-uriule au un alt sistem de calcul al scorului de credit.

Instituțiile financiare nebancare (IFN) sunt strict reglementate prin lege. Începând cu 2009, BNR a impus un plafon pentru dobânda maximă, prin urmare, clienții acestora au parte de dobânzi competitive pentru mediul bancar. Astfel, dacă ai nevoie urgentă de bani poți lua cu încredere un împrumut nebancar urgent deoarece clauzele contractuale nu diferă față de cele de la bănci. Principiul, însă, este același: te împrumuți de o sumă de bani și te angajezi să o plătești împreună cu dobânda într-o anumită perioadă de timp.

Un împrumut pe termen scurt nu oferă foarte mulți bani. Poți împrumuta între 1500 RON și 100000 RON. Sumele sunt perfecte pentru a acoperi o datorie mai veche sau pentru a rezolva o problemă urgentă. O cerere se evaluează în foarte scurt timp, iar între 10 minute și 24 de ore vei avea banii în cont, în funcție de suma cerută. Și perioada de returnare a creditului este calculată în funcție de suma cerută, ea variind între 30 de zile și 5 luni. Astfel, un credit până la salariu este accesibil oricui și este creat special pentru a te ajuta să treci peste un impas financiar.

Creditul rapid își are originea în Statele Unite ale Americii, ca și multe alte inovații din acest domeniu. Foarte mult timp, legile locale ale statelor americane impuneau băncilor un plafon maxim al dobânzilor practicate. Inflația din ce în ce mai mare a făcut ca la un moment dat profitul să devină zero, așa că băncile au încetat pur și simplu să mai dea credite. Singura soluție pentru cei care aveau nevoie de bani erau cămătarii sau mafia. Aceștia recuperau banii prin metode brutale și intimidare, a urmat un adevărat val de incidente violente și crime.

Autoritățile federale au fost obligate să ia măsuri pentru a distruge cămătăria și a permite o formă mai accesibilă de finanțare legală. Așa au apărut în anii 70 primele tipuri de credit urgent, care se puteau lua din mici locații cu program non-stop. Se numeau credite până la salariu (cash advance sau payday loan) pentru că funcționau chiar pe acest principiu: clientul primea banii pe loc și completa un cec în favoarea firmei care putea fi încasat pe data salariului următor. Poate că ai văzut acest tip de împrumut în filmele americane, ele mai există și azi deși între timp sunt disponibile multe opțiuni mai moderne.

În România, împrumuturile rapide au apărut tot ca o soluție legală după un experiment nereușit. În anii de dinainte de criză, lanțurile de produse electrocasnice s-au gândit să-și crească vânzările oferind clienților posibilitatea de a lua un credit în rate pe loc, chiar în magazin. Acestea erau celebrele credite doar cu buletinul, care se dădeau oricui, fără nici un fel de precauții. Modelul se baza pe responsabilitatea clientului, însă puțini români aveau disciplină financiară pe atunci. Creditele doar cu buletinul au fost interzise destul de rapid dar chiar și așa mulți dintre clienți nu le-au rambursat niciodată.

Banca Națională a României (BNR) știa că era nevoie de o formă de credit cu accesare rapidă și a elaborat un cadru legal pentru a permite acest lucru în condiții de siguranță. Pentru a evita ca riscurile să afecteze sistemul bancar, BNR a autorizat înființarea instituțiilor financiare nebancare (IFN) care sunt specializate strict în acest domeniu. Conceptul este simplu și elegant: IFN-urile au voie să acorde credite nebancare în orice condiții doresc, indiferent de riscuri, dar li se interzice să atragă bani de la populație. S-a creat astfel un mediu foarte competitiv, unde sunt permise orice fel de inovații.

Avantajele creditelor nebancare

Să vedem care sunt avantajele acestor credite și de ce s-au impus atât de repede. În primul rând, ele se obțin foarte rapid. Pentru a aplica sunt necesare doar câteva minute și procesarea durează în cel mai rău caz o zi dar poate veni și pe loc. Pentru un credit rapid nu ai nevoie de multe acte, sunt suficiente doar două. De fapt, dacă ceri unul online sunt de ajuns doar copii după acestea, nu mai trebuie să trimiți documentele fizice. Faci în acest fel o mare economie de timp, fără să mai mergi la bancă, să stai la cozi și să completezi hârtii.

imprumut rapidProdusele nebancare nu necesită garanții, adică nu ai nevoie de un bun pe care să-l pui gaj sau de alte persoane care să co-garanteze împreună cu tine. Este foarte important pentru liniștea ta să știi că nu poți fi scos din casă și nici nu vei rămâne fără vreun bun de valoare. Nimeni nu trebuie să afle că ai probleme financiare, mai ales în cazul unor credite online acest lucru este complet imposibil. Datele tale personale sunt în siguranță și IFN-ul nu le va comunica altor firme și nici nu-ți va trimite spam.

Pentru un împrumut rapid nu se fac verificări la Biroul de Credit, un aspect foarte important din două motive. Milioane de români figurează pe listele de rău-platnici de acolo și nu mai au acces la credite bancare, fără nici o vină. Unii s-au păcălit cu vechile credite doar cu buletinul, alții au fost înșelați de bănci cu clauze abuzive sau au avut ipoteci în franci elvețieni. IFN-urile știu că majoritatea celor de pe liste sunt oameni cinstiți, așa că le acordă credite fără nici o problemă. Al doilea motiv pentru care lipsa verificărilor este foarte utilă este situația în care ai nevoie de bani ca să achiți alte rate scadente.

La ce folosește un împrumut rapid?

De cele mai multe ori, ai nevoie de un credit rapid ca să faci față unui moment neplanificat. Toți ne dorim să strângem bani pentru zile negre și să avem o rezervă la dispoziție, dar este din ce în ce mai greu. Produsele nebancare sunt o alternativă excelentă pentru că banii ajung în contul tău în doar câteva ore și poți acum chiar să renunți complet la economii. Sunt multe lucruri care se pot întâmpla, defecțiuni ale mașinii, amenzi, boli cronice, tratamente scumpe, operații, reparații în casă și altele.

La fel de bine, nimeni nu te împiedică să iei credite online ca să te distrezi. Concediul pică uneori exact în perioada în care stai prost cu banii, un mic împrumut te duce în vacanța dorită. Tot cu ajutorul lor poți să te relaxezi la cumpărături și să profiți la maxim de reducerile de Black Friday sau promoțiile de la sfârșit de an. Se poate întâmpla să simți nevoia să cheltui niște bani fără un motiv anume, poate că s-a acumulat oboseala și ai chef de câteva ieșiri la club sau pur și simplu nu mai vrei să aștepți până la salariu cu portofelul gol.

Un alt context în care te poți baza pe credite nebancare este pentru investiții de orice natură. Aceste produse sunt de fapt similare celor de nevoi personale, nu trebuie să specifici un scop anume. Nu ezita să ceri unul dacă ai ochit o afacere bună, probabil că știi din filmele americane că multe averi uriașe au pornit de la un credit până la salariu. Educația ta sau cea a copiilor sunt și ele tot o formă de investiții. La fel de bine poți să joci pe bursă sau să profiți de un pont sigur la pariuri sportive.

Ce alternative de finanțare există și de ce sunt creditele nebancare mai bune decât acestea?

Să le analizăm pe rând. Băncile au un portofoliu vast de credite și oferă tot felul de produse. Din păcate, aproape toate se accesează foarte greu, cu tone de documente și o procedură lentă. În aproape toate cazurile, trebuie să fii angajat cu contract permanent și să ai un salariu destul de mare iar dacă ai avut restanțe în trecut nu ai nici o șansă. Creditele de nevoi personale sunt ceva mai accesibile dar tot nu se compară ca rapiditate și flexibilitate cu cele de la IFN.

Casele de amanet sunt o formă de credit urgent care se acordă pe loc dar în condiții extrem de nefavorabile. În schimbul banilor, trebuie să amanetezi un obiect cu valoare mare. La început se acceptau numai bijuterii din aur dar azi sunt posibile multe alte garanții cum ar fi mașina personală, produse electronice sau chiar bunuri imobiliare. Marea problemă este că amanetul estimează o valoare foarte mică pentru garanții. Sistemul este foarte riscant pentru tine, el se bazează pe faptul că nu vei reuși să plătești banii la timp și vei pierde garanția la un preț de câteva ori mai mic decât cel real.

Pe vremuri, singura soluție în momente de criză era să ceri niște bani de la familie sau prieteni. Acest lucru se întâmplă din ce în ce mai rar în ziua de azi pentru că împrumutul rapid este o alternativă mult mai bună care te scutește de momentul jenant în care trebuie să explici pentru ce ai nevoie de ajutor sau de ce nu poți plăti la timp. Unii oameni au acces și la case de ajutor reciproc pentru finanțare la costuri foarte mici. CAR-ul nu poate fi o soluție de moment pentru că este necesar un stagiu de cotizare prealabil și oricum creditul nu se acordă pe loc.

Mai multe articole din tabloide au încercat în ultimii ani să acrediteze ideea că produsele nebancare sunt foarte scumpe și că profită de naivitatea clienților ca să-i jupoaie de bani. Uneori minciuna are și un sâmbure de adevăr, este corect faptul că dobânda anuală este mai mare. Dobânda anuală efectivă (DAE) a unui credit rapid nu are totuși aproape nici o importanță, din moment ce perioada contractului este de numai câteva săptămâni. Este firesc ca DAE să fie mai ridicată, altfel IFN-urile nu ar mai face vreun profit pe termen scurt deși acceptă riscuri enorme.

credit rapid Am explicat deja că un împrumut rapid este mai ales o soluție în situații neplanificate, termenul de maturitate este de cele mai multe ori de doar câteva săptămâni. Domeniul nebancar este însă extrem de dinamic și competitiv, așa că ofertele acoperă orice nevoie posibilă. Unele IFN dau credite foarte scurte iar altele se concentrează pe cele pe termen lung, sunt disponibile credite pe perioade de la o singură zi până la câțiva ani. Perioada nu rămâne una fixă nici după semnarea contractului și poate fi configurată oricând la cererea clientului. Împrumutul poate fi prelungit prin telefon sau SMS sau rambursat anticipat pentru costuri mai mici.

Cam la fel stau lucrurile și cu valoarea unui credit rapid, de regulă sunt sume în jur de 1000 de lei. Există firme care oferă credite extrem de mici, începând de la 100 RON. Altele dau bani mulți și intră chiar în competiție cu ofertele bancare. Și aici termenii sunt flexibili și se pot obține sume suplimentare pe durata contractului. Sunt disponibile și produse foarte moderne, cum ar creditul în rate în care suma disponibilă rămâne deschisă iar clientul apelează doar la banii de care are nevoie.

Condiții pentru obținerea unui împrumut rapid

Creditele online și cele nebancare în general sunt foarte accesibile și rata de refuz este foarte mică. Se poate totuși întâmpla ca cererea ta să fie respinsă, hai să vedem care sunt condițiile minime pe care trebui să le îndeplinești.

Prin lege, minorii nu pot primi împrumuturi așa că vârsta de 18 ani împliniți este o cerință obligatorie peste care nu se poate trece. Dacă ești prea tânăr, singura soluție este ca altcineva să aplice în numele tău. Multe firme nu acordă finanțare pensionarilor dar plafonul variază între 55 și 75 de ani. Din fericire, există IFN-uri care exploatează la maxim această nișă și nu impun o vârstă maximă.

Mai poți fi refuzat și dacă nu ai un act de identitate valabil, de multe ori nici nu ne dăm seama că buletinul a expirat. Singurul act acceptat este cartea de identitate (sau tipul vechi de buletin). Deși nu pare logic, nu poți lua un împrumut rapid cu buletinul temporar sau cu pașaportul. Motivul este simplu: aceste acte nu arată adresa stabilă de domiciliu și nu fac nici măcar dovada rezidenței în România. Din același motiv, nu încerca nici cu permisul de conducere, certificatul de naștere sau alte documente cu poză.

Al treilea motiv pentru care cererea ta poate fi respinsă este lipsa unui venit minim lunar. Suma minimă depinde de firmă și de valoarea creditului dar de obicei este de câteva sute de lei. Este acceptat orice fel de venit, motivul unui eventual refuz ar putea fi tocmai faptul că nu-ți dai seama de acest lucru. Nu vorbim doar de un salariu sau de o pensie, ca să ajungi la pragul minim poți cumula bani din orice altă sursă de genul chirii, dobânzi sau ajutoare sociale. Nu uita, este nevoie de un venit permanent, așa că mai bine scoți un extras de cont care arată încasările tale pe o perioadă mai lungă.

Cum aplici pentru un credit rapid

Poți să iei credite online rapide nebancare oricând și oriunde. Ai nevoie doar de o copie după buletin și în cazul în care dorești să împrumuți o sumă mai mare, de acte doveditoare că ești angajat sau că ai un venit. Nu este obligatoriu să ai un contract pe perioadă nedeterminată pentru a putea lua un împrumut. Pensia, alocație, ajutor de stat, dacă ești PFA sau ai propria firmă, poți să te ajuți de acești bani. Pentru creditele mai mici ai nevoie numai de copia după buletin. Ceea ce înseamnă că și atunci când ești plecat, poți lua un împrumut. De asemenea, dacă ești client al unei instituții care împrumută bani, datele tale vor fi păstrate în baza de date și este îndeajuns să suni la ei pentru a intra în posesia banilor.

Pentru a te asigura că iei cel mai bun credit folosește un calculator de credite. Astfel, vei vedea ce condiții impune fiecare companie pentru un împrumut de 1000 lei. Calculează la fiecare dobânda, rata lunar dacă este cazul și acesta te va ajuta să consulți care este documentația necesară pentru a intra în posesia banilor. Clauzele pot fi diferite de la instituție la instituție. Unele au dobândă zero pentru creditele mici, altele au o perioadă mai lungă în care poți returna împrumutul. Compară credite pentru a găsi cea mai bună variantă pentru tine. Iar pentru a intra în contact cu instituția care îți va banii este destul să apeși butonul de solicit credit și vei fi redirecționat spre formularul pe care trebuie să îl completezi.

Ce trebuie să știți înainte de a lua un împrumut rapid?

Atunci când plici pentru orice fel de credit trebuie să te gândești foarte bine înainte. Îl poți plăti înapoi? Ce sumă te-ar ajuta să depășești situația? Chiar este nevoie să cumperi acel produs? Toate aceste întrebări te vor ajuta să iei decizia corectă. În cele mai multe cazuri oamenii apelează la împrumuturi în bani atunci când nu au nicio altă opțiune. Un deces, un accident sau lipsa unui venit stabil sunt motive serioase care să te îndrepte spre a căuta oferte credite ieftine. Însă, atunci când vrei să cumperi ultimul gadget sau să investești în haine deși ai șifonierul plin, iar venitul tău nu susține acest stil de viață, ar trebui să te oprești o clipă și să te întrebi dacă chiar este necesar. Astfel, nu va trebui să fii pus în situația de a nu putea plăti la timp ratele la credit.

credite in lei 24hȘi suma pe care o împrumuți este foarte importantă. Trebuie să fii mereu pregătit pentru cheltuieli neașteptate, în special atunci când ai o problemă financiară. Din acest motiv, este indicat să te împrumuți de puțin mai mulți bani decât ai nevoie pe moment. De frica returnării sumei împrumutate, vei avea tentația de a lua mai puțini bani decât ai nevoie, neputându-ți rezolva problema până la final. Totuși, un credit până la salariu ar trebui luat numai în condițiile în care ai o problemă financiară nu dacă ai un stil de viață bazat pe consum. Cumpărarea la nesfârșit a lucrurilor care nu aduc venit te va îngropa în datorii pe care nu le vei putea plăti. Împrumută bani online numai atunci când știi că poți să îi returnezi.

Împrumuturile de la IFN-uri au aceleași condiții ca un credit bancar. Ceea ce înseamnă că atunci când nu poți plăti datoria, va trebui să plătești penalizări și în ultimă instanță vei fi executat. Chiar dacă nu există un bun care a fost cumpărat cu banii împrumutați, legea din România le dă și instituțiilor nebancare opțiunea de a-ți pune proptire pe salariu și orice tip de venit. Prin urmare, dacă vei depăși o perioadă de 6 luni de la neplata ultimei rate, vei fi introdus în biroul de credite, ceea ce înseamnă că nu ți se va mai acorda nici un credit pe op perioadă de cel puțin 2 ani, iar scorul tău de creditare va avea de suferit și vei fi acționat în instanță. Din acest motiv trebuie să te gândești foarte serios când vrei să iei un împrumut nebancar urgent, chiar dacă este mult mau ușor și rapid să intri în posesia banilor.

Atunci când ai probleme financiare este foarte ușor să faci greșeli. Din acest motiv este important să cauți cele mai bune credite pentru tine. Alege instituții de creditare recunoscute care au o politică de acordare a împrumuturilor transparentă. Este important care sunt obligațiile tale încă de la început. De oriunde ai lua bani, trebuie să îi returnezi. Însă, este bine să știi care sunt condițiile împrumutului înainte de a lua banii, nu să te trezești că îți sunt impuse noi reguli după ce ai luat creditul. Din acest motiv, trebuie să verifici dacă instituția este înregistrată la BNR și respectă legile în vigoare.

Oricând poți rămâne fără bani într-un moment critic al vieții tale. Din acest motiv trebuie să cunoști ce oferte credite 24h sunt pe piață și ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a putea lua un astfel de împrumut. Cu cât ești mai pregătit și deschis la noi oportunități, cu atât mai ușor vei trece peste o situație neplăcută din punct de vedere financiar. Aceste mici probleme sunt uneori inevitabile, iar un credit rapid online te ajută să le rezolvi repede.

 

1. horacredit.ro

Horacredit este o instituție nebancară care oferă credite cu 0% dobândă. Din martie 2016, când s-a înființat, compania ajută oamenii să își rezolve problemele financiare cu ajutorul împrumuturilor rapide cu dobânzi mici. Horacredit mizează pe rapiditate și transparență. Trebuie doar să îți faci un cont pe site-ul lor pentru a solicita un împrumut, iar toate informațiile necesare sunt prezentate acolo.

imprumut nebancar urgentHoracredit oferă împrumuturi de până la 3000 de lei pentru o perioadă de 30 de zile, deci aici vei găsi un împrumut până la salariu. Ai nevoie doar de o copie de buletin și un extras de cont care să facă dovada unui venit în ultima lună pentru a accesa un împrumut. Dacă este primul tău împrumut la această instituție, vei avea dobândă de 0,001%. În cazul în care extrasul de cont nu este relevant pentru veniturile tale, poți trimite o adeverință de venit sau fluturaș de salariu. Creditul este calculat în funcție de venit, dar nu există o sumă minimă care să te califice pentru creditare.

Un avantaj notabil al împrumutului de la Horacredit este că nu se percepe comision pentru rambursarea anticipată. Astfel, dacă iei salariul înainte de expirarea termenului de 30 de zile sau primești o primă la locul la muncă, poți returna banii fără să îți fie încărcat contul. Creditul d la Horacredit se adresează în special oamenilor care au nevoie urgentă de bani pentru o perioadă scurtă de timp, din acest motiv acestui timp de împrumut i se spune credit până șa salariu. Prin urmare, este indicat să apelezi la acest tip de credit numai atunci când ai nevoie urgentă de bani.

Dezavatanul cel mai mare al acestui credit este dobânda mare pentru clienții recurenți. Chiar și clienților noi li se aplică o dobândă de 0,001% corelată cu RD (rata anuală a dobânzii) și DAE (dobânda anuală efectivă) calculată pentru 30 de zile. Prin urmare, ți se percepe o dobândă, oricât de mică ar fi ea. Totuși, creditul Horacredit este o opțiune viabilă pentru cei care vor să depășească o perioadă nefavorabilă din punct de vedere financiar.

 

2. vivacredit.ro

Vivacredit este o instituție nebancară românească care oferă împrumuturi pe termen scurt, de maxim 35 de zile. Dacă ai nevoie urgentă de bani, iar următorul salariu îți va intra în cont abia peste câteva zile, poți lua un credit până la salariu de la Vivacredit. Produsul oferit de companie este rapid, flexibil și transparent.

credite in lei 24hDe la Vivacredit poți împrumuta între 100 și 2000 de lei, în funcție de venit pentru o perioadă de maxim 35 de zile. Dacă ai calculat greșit și iei salariul mai repede sau primești o primă la muncă atunci poți rambursa anticipat împrumutul fără costuri. Pe lângă faptul că este la latitudinea ta cât de mulți bani vei împrumuta, instituția este foarte transparentă. Toate informațiile referitoare la credit, inclusiv formula de calcul a DAE și cheia de interpretare le găsești pe site.

Pentru a lua un credit rapid trebuie să îți faci cont pe site-ul Vivacredit, să ai minim 20 de ani, o copie a cărții de identitate, o dovadă a venitului și un cont bancar. Toate tranzacțiile de la cererea de creditare până la trimiterea banilor se fac online. Nu trebuie să faci nici un drum și nici să umbli după acte. Banii îi primești în cont la începutul fiecărei zile lucrătoare. Dar chiar dacă procesul de obținere a banilor este facil, tot ar trebui să te gândești foarte bine înainte de a lua un împrumut. Această sumă și dobânda aferentă trebuie înapoiate în termen de 35 de zile, deci trebuie să îți permiți să le plătești.

Dobânda calculată pe zi este cel mai mare inconvenient al creditului până la salariu de la Vivacredit. La un împrumut de 100 de lei vei plăti dobândă de 36 de lei, echivalentul a aproximativ 1 leu pe zi. DAE (dobânda anuală efectivă) este ridicată, dar se calculează la cele 30 de zile de credit nu la întregul an. Iar atunci când ai nevoie urgentă de bani, un astfel de credit este mult mai indicat decât unul bancar unde ți se impune și suma minimă pe care poți să o împrumuți dar și perioada de returnare este mai mare, cu costuri mari pentru returnarea anticipată.

 

3. provident.ro

Provident este probabil una dintre cele mai cunoscute instituții de creditare nebancară din România. Ea a fost fondată în 1880 de Joshua Kelley Waddilove în Marea Britanie, iar în România a pătruns de abia în 2006 sub numele de Provident Financial România. În perioada 2006-2016, 1 milion de oameni a apelat la serviciile instituției și au împrumutat aproape 1 milion de euro.

credite in lei 24hProvident se adresează clienților nebancabili, care nu au un venit stabil sau contractul de muncă nu este pe perioadă determinată. Studenții care au trecut de vârsta majoratului, pensionarii și oamenii care nu au contracte de muncă deși au un venit, pot lua un credit de la această instituție.

Clienții au la dispoziție două produse: împrumutul standard pentru sume cuprinse între 500 și 10.000 lei și împrumutul STAR pentru sume între 6.000 și 10.000 de lei. Ambele sunt împrumuturi rapide care se acordă în aproximativ 48 de ore după ce ești contactat de firmă. Pentru ambele tipuri de credite nu ai nevoie de garanții iar informațiile despre care sunt îndatoririle tale și așteptările băncii sunt foarte clare. Pentru împrumutul standard poți aplica dacă ai un venit minim de 300 de lei pe lună, iar banii va trebui să ăi returnezi în 24 de luni. Iar dacă ai nevoie de mai mulți bani și alegi împrumutul STAR, trebuie să câștigi minim 1300 de lei pe lună, iar perioada de returnare este de maxim 18 luni.

Provident oferă foarte multe avantaje clienților. Este rapid, împrumutul este transparent, angajații sunt pregătiți pentru a-ți răspunde la toate întrebările iar toate acele le primești acasă, deci nu trebuie să faci nici un drum. Însă, există și niște dezavantaje. Cel mai important aspect este faptul că dobânda se calculează în funcție de DAE (dobânda anuală efectivă) care poate ajunge și la peste 130%, ceea ce înseamnă că rata lunară este mare. De asemenea, suma maximă pe care o poți împrumuta este de 10.000 de lei, deci nu poți folosi acest credit pentru investiții majore. Totuși, atunci când ai nevoie de bani urgent poți apela la o instituție recunoscută, care nu îți cere multe acte și oferă credite rapide, pentru a-i găsi.

 

4. onnen.ro

4Finance este unul dintre cele mai mari grupuri care oferă credite de consum, iar reprezentantul în România al acestuia este Onnem.ro. 4Finance a câștigat încrederea a 14 milioane de oameni din 15 țări. Iar Onnem oferă aceeași calitate a serviciilor pentru care este cunoscut grupul 4Finance. Transparența totală și grija totală față de datele cu caracter personal sunt caracteristicile de bază ale acestei instituții care oferă împrumuturi de consum pentru perioade scurt de timp.

credite in lei 24hOnnem oferă împrumuturi de maxim 10.000 de lei pe care îi poți returna în 24 de luni. Tu alegi suma de care ai nevoie dar și perioada de rambursare. Având în vedere că aplicarea pentru un credit la această instituție se face online, poți cere un credit la orice oră, de oriunde. Pentru a solicita un împrumut ai nevoie de o copie a actului de identitate și o dovadă a venitului. Odată ce creditul îți este aprobat, în mai puțin de 24 de ore vei avea banii în cont. De asemenea, poți să ceri mai mulți bani pe parcursul creditului dar și să mărești perioada de rambursare. Astfel, dacă estimezi greșit suma de care ai nevoie pentru a depăși un moment financiar nefast, poți să ceri mai mult sau să prelungești perioada în care să dai banii înapoi, pentru a avea o rată mai mică.

Fiecare persoană reprezintă un grad de risc. Prin urmare, există posibilitatea de a primi mai puțini bani decât ceri, ceea ce este poate fi considerat un dezavantaj. Însă vei fi anunțat de acest lucru. Și în cazul creditelor de la instituțiile nebancare, printre care se numără și Onnem se ia în considerare venitul lunar, gradul de îndatorare, dacă ai alte credite și posibilitatea de returnare în cazul în care câștigi prea puțini bani. Dar aceste calcule se fac tot pentru a te ajuta pe tine. În definitiv trebuie să supraviețuiești chiar dacă plătești ratele lunare.

 

5. ferratum.ro

Grupul Ferratum a fost înființat în 2005 de Jorma Jokela iar astăzi este listat ca Prima Standard la Brusa de Valori din Frankfurt. Acesta activează în 23 de țări din întreaga lume, printre care și în România. Împrumuturile online și prin sms au fost acordate la 1,5 milioane de clienți din întreaga lume.

imprumuta bani onlineÎn România Ferratum oferă împrumuturi nebancare de maxim 5000 de lei online și prin sms cu o perioadă de rambursare de 45 de zile. Pentru a lua un credit rapid ai nevoie de o copie de buletin, o dovadă a venitului, indiferent care e sursa acestuia și o adresă de mail. Toate le poți trimite companiei prin whatsup. Ferratum înțelege că timpul tău este foarte important, în special atunci când ai o problemă financiară. Din acest motiv, îți pune la dispoziție toate informațiile de care ai nevoie și nu te obligă să faci multe drumuri sau să stai la cozi interminabile. Împrumutul se ia online sau prin telefon.

Creditul rapid al companiei Ferratum este între 200 și 1400 lei pentru o perioadă între 15 și 45 de zile, iar cel în rate îți pune la dispoziție între 1500 și 5000 de lei. Dacă nu poți plăti ratele, poți cere o prelungire de 15 zile. De asemenea, nu există costuri de analiză a dosarului. Nu există costuri ascunse. Toate informațiile de care ai nevoie, le găsești pe site. În cazul în care ai nevoie urgentă de 200 de lei și ești deja client al companiei, poți împrumuta acești bani prin intermediul sms-ului.

În cazul în care ai nevoie de ai mulți bani, nu poți să iei un alt împrumut dacă ai deja unul în derulare, ceea ce poate fi considerat un dezavantaj. Însă, chiar dacă instituția oferă microîmprumuturi rapide care sunt foarte ușor de accesat, are grijă să nu te îndatorezi excesiv. Prin urmare, Ferratum promovează creditele responsabile, transparente și rapide.