Credit rapid fără acte


Companie Timp pentru a obține Rata dobânzii 0% Împrumut max Perioadă Luați un împrumut
24 de ore 1500 RON 35 zile
10 min 5000 RON 45 zile
1 de ore 1800 RON 5 luni
24 de ore 10000 RON 24 luni

Creditul rapid fără acte este o formă revoluționară de finanțare care diferă complet de tot ce știai până acum despre împrumuturi.

Toți românii s-au obișnuit ca obținerea unui credit să fie un adevărat coșmar, cu multe drumuri la bancă și o grămadă de timp pierdut. Cu toate eforturile unor bănci de a simplifica procedurile, acestea durează în continuare prea mult. De cele mai multe ori, pentru a solicita un împrumut este nevoie să-ți iei câteva zile libere sau chiar un mini concediu.

Motivul pentru care împrumuturile rapide fără acte sunt atât de populare este tocmai numărul mic de documente necesare. Obținerea actelor necesare pentru dosar este unul dintre principalele motive pentru care durează atât de mult să faci rost de un credit bancar. Ți se cer acolo acte doveditoare pentru cele mai mici detalii, pe multe dintre ele le-ai pierdut sau nu le-ai avut niciodată și trebuie acum să mergi să le scoți de la diverse instituții. Orice astfel de demers este un calvar din cauza birocrației și a funcționarilor incompetenți și ostili. Procurarea anumitor documente, cum ar fi adeverința de salariu, poate să dureze mai mult decât analiza dosarului de credit în sine.

Ca să scapi de toate astea, mai bine optezi pentru credite rapide fără acte care se dau imediat și sunt accesibile oricui. Aceste împrumuturi sunt oferite de firme specializate numite instituții financiare nebancare (IFN). Instituțiile nebancare s-au extins pe piață profitând tocmai de lentoarea procedurilor de la bancă și lehamitea românilor legată de hârtii și formulare. Ele fac eforturi să ușureze și mai mult procedurile, pentru a mări numărul clienților și a putea acorda cât mai multe credite într-un timp cât mai scurt.

credit rapid fara acteAcesta este de fapt marele motiv pentru care să alegi un credit rapid fără acte. După prima vizită la o bancă pentru o cerere de finanțare, vei fi șocat de numărul documentelor care ți se solicită, unele dintre ele nici nu știai că există. Majoritatea produselor de acolo necesită garanții imobiliare iar de multe ori actele de proprietate sunt incomplete sau greșite. Pentru orice document pe care l-ai pierdut ai nevoie de un duplicat, asta înseamnă anunț în Monitorul Oficial și perioada legală de eliberare de 30 de zile. Nu e de mirare că tot mai mulți români au oroare de bănci.

Dacă îți lipsesc unele hârtii, este evident că un credit rapid fără acte ți se potrivește la fix. Este foarte clar că un produs bancar este exclus din start în situațiile în care ai nevoie de bani repede, nu ai absolut nici o șansă să îi primești la timp. Chiar și în cazul în care ai deja pregătite toate documentele necesare, perioada de analiză va dura cel puțin câteva zile.

În cazuri de urgență, atunci când ești bolnav sau ți s-a stricat ceva în casă, pur și simplu nu ai cum să aștepți atât de mult. Împrumuturile rapide fără acte se comportă în situații de criză ca o pușculiță virtuală și-ți pun imediat la dispoziție suma de bani de care ai nevoie ca să ieși din necaz. La fel de bine poți să ceri bani și în momentele fericite dar neașteptate din viață, de exemplu atunci când afli că soția este însărcinată și trebuie efectuate niște analize sau că un prieten se însoară. Pentru că sunt extrem de accesibile, produsele nebancare au ajuns să înlocuiască multe credite dedicate. Poți să le folosești drept capital pentru o afacere nouă sau în cazul în care îți lipsesc o parte din bani pentru a plăti avansul la o mașină.

Este totuși nevoie de un minim de documente pentru un credit rapid fără acte, nu se poate chiar fără, în ciuda numelui. Cel mai important este desigur cartea de identitate sau buletinul de tip vechi. Nu se acceptă alte tipuri de acte cu poză, nici măcar buletinul provizoriu sau pașaportul, așa că nu încerca. Motivul este simplu: este nevoie de un act care să certifice domiciliul stabil în România și vârsta clientului. Conform legii, minorii nu pot primi credite și unele firme au restricții și pentru persoanele prea în vârstă.

Nici o instituție nebancară nu te împrumută fără a avea siguranța că ai posibilitatea să returnezi suma primită. De aceea, pentru orice credit rapid fără acte se cere o dovadă a venitului stabil. Din fericire, nu este vorba de adeverința de salariu care se obține atât de greu, deși desigur o poți aduce dacă ai deja una. Sunt la fel de bune și chitanțele de salariu și pensie, orice contract prin care încasezi venituri sau un extras de cont. Extrasul este cel mai bun pentru că se scoate imediat și în el apar toți banii tăi, indiferent de proveniența lor. IFN-urile acceptă venituri din orice sursă, inclusiv dividende sau ajutoare sociale.

Care este suma maximă pe care o poți obține fără acte? În funcție de firmă, împrumuturile încep de la doar 100 de lei și ajung la câteva mii. Unele IFN acordă și sume mai mari dar pentru asta sunt necesare mai multe documente, deci nu intră în aceeași categorie. În medie, valoarea unui împrumut este de aproximativ 1000 RON, trebuie menționat că IFN-urile nu acordă credite în valută. Cât despre durată, perioada de rambursare este foarte flexibilă. Ea începe de la o singură zi și poate ajunge până la un an, media fiind în jur de o lună. Există și produse cu termen de maturizare deschis, unde se plătește dobândă doar pentru perioada efectivă de accesare a banilor.

Creditele rapide fără acte au o dobândă anuală efectivă (DAE) mai mare decât cele bancare, este prețul care trebuie plătit pentru avantajele acestor produse. Evident, riscul este mult mai mare pentru că nu se fac toate formalitățile și verificările care prelungesc atât de mult analiza unui credit normal. De menționat totuși că DAE este un indicator foarte prost pentru costul real al acestor produse pentru că se referă la dobânda și comisionul anual. Produsele nebancare au de regulă un termen de rambursare mult mai scurt, așa că nu este o comparație relevantă.

Să vedem pe scurt cum îți faci corect calculele pentru un credit rapid fără acte. Momentul ți-l alegi singur, doar tu poți să hotărăști când ai nevoie de niște bani. Ia o foaie de hârtie și notează toate încasările și cheltuielile pe care o să le ai în perioada următoare, pune răul în față ca să ai o marjă de manevră. Suma rămasă este rata pe care-ți permiți să o plătești lunar, nu te angaja niciodată la mai mult de atât.

imprumuturi rapide fara acteDacă totuși ai greșit calculele sau s-a întâmplat ceva neașteptat, contactează imediat IFN și spune-le că motivul pentru care nu poți plăti rata la timp. Nu te speria, ei nu vor să te falimenteze ci au tot interesul să-ți revii financiar și să-și recupereze banii. Ți se va acorda o eșalonare a ratelor sau chiar și o perioadă de grație. Dacă totuși refuzi să plătești, se poate ajunge în instanță și într-un final la executarea silită. Din moment ce nu este nevoie de garanții pentru produsele nebancare, probabil că judecătorul îți va pune poprire direct pe conturi până la recuperarea prejudiciului.

Instituțiile nebancare nu fac verificări la Biroul de Credit așa că problemele cu rambursarea unor împrumuturi rapide fără acte nu te împiedică teoretic să obții altele în viitor. Acest lucru este adevărat dar lucrurile nu sunt atât de simple. Multe IFN raportează date Biroului, dacă ești înregistrat ca rău-platnic nu vei mai putea obține un credit bancar, de care s-ar putea să ai nevoie la un moment dat. În plus, restanțele te împiedică să accesezi alte produse nebancare și uneori ajung la recuperatorii de creanțe, care pot fi extrem de enervanți și insistenți.

Este simplu să găsești un credit rapid fără acte pe gustul tău, cele mai bune oferte sunt chiar pe site-ul nostru. Doar tu decizi care dintre ele se potrivește cel mai bine nevoilor tale. În universul nebancar nu există produse bune sau produse proaste, fiecare dintre ele este unic și se adaptează unui anumit scop. Dacă vrei să te documentezi mai bine, găsești pe internet numeroase forumuri de discuții unde poți cere sfatul unor clienți mai vechi ai instituțiilor nebancare. Există și numeroase bloguri unde experți în domeniu semnalează produsele cele mai avantajoase și ultimele tendințe de pe piață.

Marea majoritate a împrumuturilor IFN sunt total configurabile, sunt permise diverse combinații de sume și perioade iar calculatoarele online îți arată instant costurile totale și valoarea ratelor. Multe firme au oferte speciale pentru a te atrage să devii clientul lor și-ți dau primul împrumut absolut gratuit, este o metodă excelentă să lucrezi cu mai mulți furnizori fără nici un cost. Creditele rapide fără acte se pot solicita la un sediu al firmei sau prin stabilirea unei întâlniri cu un agent care poate să te viziteze și acasă. Probabil că cel mai rapid este totuși să aplici online, mai ales că o poți face și de pe dispozitive mobile.