Credit doar cu buletinul


Companie Timp pentru a obține Rata dobânzii 0% Împrumut max Perioadă Luați un împrumut
24 de ore 1500 RON 35 zile
10 min 5000 RON 45 zile
1 de ore 1800 RON 5 luni
24 de ore 10000 RON 24 luni

Creditul doar cu buletinul nu mai are nevoie de nici o introducere pentru că numele spune totul, este un tip de împrumut care se acordă doar în baza actului de identitate.

Un instrument financiar cu același nume a avut un succes uriaș în perioada de dinainte de marea criză economică. Marile rețele de electrocasnice acordau pe atunci bani doar cu buletinul direct în magazin, pentru cumpărarea de produse noi. În ciuda numelui, nu era vorba de un credit propriu-zis pentru că nu se ofereau bani, de fapt clientul primea pe loc produsul dorit și îl plătea ulterior în rate.

Aceste credite doar cu buletinul de tip vechi erau o metodă foarte riscantă și iresponsabilă a magazinelor de a crește vânzările. Nu se făceau nici un fel de verificări și comercianții se bazau doar pe promisiunea clienților că vor returna banii la termen. Din păcate, puțini români aveau pe atunci educația financiară necesară așa că foarte multe persoane s-au folosit de sistem pentru a înnoi toate aparatele electrocasnice din casă și au ajuns ulterior în imposibilitatea de a-și achita ratele.

Banca Națională a României (BNR) a înțeles rapid pericolul și a interzis orice fel de creditare în magazin cu un an înainte de startul crizei. Chiar și așa, multe din aceste împrumuturi nu au fost rambursate niciodată și clienții au îngroșat listele de rău-platnici de la Biroul de Credit.

BNR și-a dat seama că exista totuși un foarte mare interes pentru un tip de împrumut rapid cu buletinul și a căutat o soluție pentru a permite acordarea lor într-un mod legal și responsabil. Economiștii băncii au decis să permită activitatea unor instituții nebancare de credit.

credit doar cu buletinulInstituțiile financiare nebancare (IFN) sunt firme cu un statut special care au permisiunea să acorde finanțare cu valoare redusă fără celelalte drepturi și constrângeri ale unei bănci. În ciuda numelui foarte similar, produsele lor nu au nici o legătură cu vechile credite rapide cu buletinul. IFN-urile sunt autorizate legal de Banca Națională și operează sub stricta supraveghere a inspectorilor de acolo. Soluțiile lor de finanțare au toate avantajele vechilor credite din magazine fără dezavantajele acestora și sunt sigure atât pentru companie cât și pentru clienți. Instituțiile nebancare sunt libere să inoveze, fără a pune în pericol economiile populației.

Cel mai mare avantaj al acestor credite este clar încă din denumirea lor: se acordă numai cu buletinul. De fapt, pentru un credit online cu buletinul, nici măcar acest act nu mai este necesar ci doar o copie a lui. Toți românii au o mare problemă cu birocrația și din păcate aceasta este dusă la extrem în procedurile bancare. Pentru orice credit, vei aduce dosare întregi de acte, vei fi nevoit să completezi și să semnezi formulare în mai multe exemplare și să faci mai multe drumuri la o sucursală bancară. Dacă alegi un credit nebancar, ai scăpat de toată această pierdere de timp, aplicația durează câteva minute iar procedura de analiză maxim câteva ore.

IFN-urile vor neapărat să aibă o reputație bună și să se distanțeze cât mai mult de vechile forme de credit doar cu buletinul. Pentru a evita orice fel de reclamații din partea clienților, absolut toate condițiile și costurile împrumutului sunt comunicate într-un mod cât se poate de transparent. Nu pierde vremea să cauți clauze oneroase ascunse în spatele unor formulări criptice din contract, așa ceva nu există. Stai liniștit, vei plăti doar dobânzile și comisioanele care ți-au fost comunicate, nimic mai mult.

Un alt mare atu al împrumuturilor rapide cu buletinul este faptul că sunt accesibile tuturor. Paradoxal, multe persoane au ajuns pe listele negre de restanțieri tocmai din cauza vechilor produse cu același nume și acum nu mai sunt eligibile pentru nici un fel de credite bancare. Acest lucru nu contează pentru IFN-uri, care nu fac verificări pentru că analizează doar situația din prezent a fiecărui client și își propun să nu refuze pe nimeni. La fel stau lucrurile și în privința veniturilor eligibile, se acceptă încasări din orice sursă, nu doar salarii sau alte câștiguri impozabile.

Există desigur și soluții alternative la un credit rapid cu buletinul, le vom analiza pe rând. Creditele bancare specializate, cum ar fi cele auto sau ipotecare, nu intră în discuție pentru că se adresează unor scopuri complet diferite. Cele mai accesibile variante din portofoliul bancar sunt creditele de nevoi personale. La fel ca produsele nebancare, banii se pot utiliza în orice scop dar atât valoarea cât și durata contractului sunt mai mari. Clienții care figurează pe listele de rău-platnici sunt respinși din start și există condiții mult mai stricte de eligibilitate în general. Creditul de nevoi personale se acordă mai rapid decât alte tipuri dar tot este nevoie de multe acte și procedura durează câteva zile în cel mai bun caz.

O alternativă la fel de rapidă ca un credit online cu buletinul este casa de amanet. Avantajul este că banii se dau pe loc și asta ajută în situații de urgență, însă dezavantajele sunt foarte mari. Este nevoie să amanetezi un obiect de valoare, de regulă metale prețioase dar se acceptă și casa, mașina sau telefonul mobil. Sistemul este simplu, dacă nu plătești la timp vei pierde bunul amanetat. Problema este că acesta va fi estimat mult sub valoarea lui reală așa că riști să te alegi cu o pagubă substanțială, pe lângă dobânzile foarte ridicate.

Mai sunt și alte soluții, mai puțin folosite. Poți oricând să ceri bani de la prieteni sau rude însă nu ai siguranța că aceștia au posibilitatea să te împrumute. Casele de ajutor reciproc te pot finanța în condiții avantajoase dar au reguli specifice, pentru a cere un credit de la CAR trebuie mai întâi să cotizezi o anumită perioadă acolo. În cele mai multe situații, un credit doar cu buletinul este alegerea cea mai bună atunci când ai nevoie de bani rapid și fără bătaie de cap.

credit rapid cu buletinul Toate instituțiile de credit din România sunt obligate să afișeze la vedere dobânda anuală efectivă (DAE) pentru toate produsele lor. O să observi că un împrumut rapid cu buletinul poate avea o dobândă ridicată, sunt costurile atât de mari? În nici un caz, hai să vedem ce înseamnă DAE. Termenul se referă la costul total al unui credit calculat pe perioada unui an, care include absolut toate comisioanele care se aplică. Ca să plătești rata DAE ar trebuie deci să faci contract pentru cel puțin un an, produsele doar cu buletinul au însă o maturitate mult mai rapidă așa că în realitate nu te costă prea mult.

Creditele doar cu buletinul nu își propun să le înlocuiască pe cele bancare ci să răspundă unor situații de urgență. Se poate întâmpla oricând un eveniment neprevăzut care să te prindă fără rezerve și fără nici un ban până la următorul salariu, tuturor ne e frică mai ales de boli, accidente de circulație sau tot felul de alte necazuri. La fel de bine, s-au putea să ai nevoie de bani pe neașteptate ca să profiți de o ocazie bună, cum ar fi o ofertă de vacanță last-minute sau un pont sigur la pariuri.

Creditele rapide cu buletinul au deci o valoare și o durată mică. În medie, un contract se semnează pentru câteva săptămâni și constă în sume în jur de 1000 de lei. IFN-urile au însă o foarte mare libertate de mișcare, toate creditele lor sunt personalizabile și sunt aduse permanent cele mai noi soluții de succes din economiile dezvoltate. Vei găsi deci tot felul de oferte extreme, nimic nu este imposibil în lumea nebancară. Există firme care îți dau doar 100 de lei și acceptă rambursarea după numai o zi dar și unele dispuse să te crediteze cu sume foarte mai pentru perioade mai lungi de un an.

Dacă vrei și tu să ceri bani cu buletinul, trebuie spus că ți se va mai cere un singur act. Nu contează care este acesta, trebuie doar să demonstreze că ai un venit stabil. Indiferent de unde vin banii tăi, intrările și ieșirile se văd într-un extras de cont sau pot fi dovedite prin chitanțe și contracte. Sursa lor nu are nici un fel de relevanță, este numai problema ta dacă trăiești de exemplu din dividende sau drepturi de autor. Contează doar să poți dovedi acest venit și să ai vârsta minimă legală de 18 ani împliniți.

Dacă vrei rapid un credit doar cu buletinul, vei găsi cele mai bune oferte chiar pe site-ul nostru. În caz că acestea nu se potrivesc nevoilor tale, fă o cercetare scurtă pe internet, ia în calcul termenii reali nu promisiunile din reclame. Odată identificat produsul dorit, ai de ales între mai multe metode de aplicare, cel mai simplu este desigur mediul online pentru că nu te mai complici cu nici un fel de hârtii. Dacă ai drum pe la o filială IFN poți cere un credit și acolo sau o poți face prin SMS; fax, telefon sau email.